Prima pagină > Uncategorized > 14 octombrie însângerat. Un 7 aprilie în recidivă?

14 octombrie însângerat. Un 7 aprilie în recidivă?

Deflagraţia unei grenade de hramul Chişinăului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timp ce zeci de mii de persoane se aflau acolo, constituie o crimă fără precedent în Republica Moldova. Până alaltăieri, 14 octombrie, nimeni nu a mai atentat la viaţa unor bieţi anonimi din mulţime, urmărind scopuri care, până în acest moment, ne rămân necunoscute.

Autorităţile au calificat această crimă oribilă drept act terorist. Şi doar atât. Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Informaţii şi Securitate nu pot spune nimic mai mult. Dar deja avem un şir de interpretări şi supoziţii. Mass-media proguvernamentală s-a grăbit să anunţe că aceasta este o crimă pusă la cale de către opoziţia comunistă. Este adevărat că jurnaliştii puterii nu au adus nici un argument, decât constatarea că PCRM nu se poate împăca cu faptul că AIE se află la guvernare.

Pe de altă parte, persoane apropiate liderilor PCRM sunt de părere că autorităţile sunt cele interesate de producerea deflagraţiei pentru a se victimiza şi a da vina pe oponenţii lor politici – comuniştii. Nu în zadar, în cadrul conferinţei de presă, ministrul de Interne, Victor Catan (instalat în funcţie de PLDM), a declarat că doar cu puţin timp înaintea exploziei, premierul Vladimir Filat a fost ameninţat la telefon din străinătate, cerându-i-se să nu pună în aplicare anumite reforme. Potrivit aceloraşi surse, şi în cazul evenimentelor din 7 aprilie, şi în cazul deflagraţiei din 14 octombrie ar fi acţionat aceeaşi mână criminală.

Cred că nici una dintre aceste versiuni nu poate fi luată în serios. În caz contrar ar trebui să admitem că la guvernare sau în opoziţia parlamentară se află nişte criminali de o cruzime şi de un cinism feroce. De aceea, organele de investigaţie şi de anchetă trebuie să-i găsească cât mai curând pe făptaşi, ca valul bănuielilor şi acuzaţiilor reciproce să nu conducă societatea moldovenească din nou, ca şi la 7 aprilie 2009, în pragul unui război civil.

Totodată, ceea ce s-a întâmplat de hramul Chişinăului impune concluzia că în Republica Moldova orice crimă este posibilă. Iar cei care au planificat şi executat această crimă oribilă nu au făcut-o gratuit, ci urmăresc un plan bine-definit. Un plan criminal, prin care se urmăreşte îngenuncherea noastră.

Publicitate
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: