Prima pagină > Interviu > Victor Stepaniuc: CEDO are ceva deosebit faţă de presă

Victor Stepaniuc: CEDO are ceva deosebit faţă de presă

Interviu cu deputatul comunist Victor Stepaniuc, protagonistul dosarului intentat ziarului FLUX, pierdut în toate instanţele naţionale şi care a primit câştig de cauză la CEDO – Domnule Stepaniuc, v-am sunat să vă anunţăm că am mai câştigat un proces la CEDO, intentat de dumneavoastră.

– Păi, CEDO întotdeauna are faţă de presă ceva mai deosebit, însă, precis, în articolul acela m-aţi murdărit şi pentru asta v-am atacat. Şi nu-mi pare rău, sunt absolut liniştit. Cu dumneavoastră personal m-am judecat?

– Nu. Cu publicaţia.

– Şi ce vreţi să vă spun?

– Am vrut să vă întrebăm cum comentaţi această decizie?

– Păi eu comentez aşa cum am mai comentat şi altă dată. Desigur, ziariştii au dreptul să scrie multe şi de toate, dar ei nu trebuie să încalce nici legislaţia, nici tot ceea ce înseamnă drepturile omului, şi dreptul la viaţă publică, dreptul la viaţă privată ş.a.m.d. Nu mai ţin minte de ce proces este vorba, pentru că eu m-am judecat cu ziarul FLUX pe mai multe subiecte. Consider că, de fiecare dată, ziariştii de la FLUX au fost părtinitori, tendenţioşi şi nu au fost obiectivi. M-au atacat, de multe ori, cu rea-voinţă. M-au atacat ştiind foarte bine că, uneori, chiar nu sunt vinovat. Erau materiale făcute la comandă. Ca preşedinte al Comisiei parlamentare (Comisia parlamentară pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, tineret, sport şi mass-media – nota noastră) am lucrat şi la Legea cu privire la dreptul la exprimare, accesul la informaţie, mass-media. Cunosc legislaţia. Despre CEDO vreau să vă spun că au şi ei dreptul la opinie. Hotărârile CEDO tot timpul au fost executate, dar vă spun: nu consider că am greşit. O parte dintre judecători au sprijinit viziunile dumneavoastră, alţii au sprijinit viziunile mele la subiectul respectiv. Cu unii ziarişti de-ai dumneavoastră am mai discutat faţă în faţă şi ei au recunoscut că materialele nu au fost întotdeauna obiective şi chiar făcute la comandă. Dar aş vrea să vorbesc la subiect, dacă îmi puteţi spune despre care caz este vorba.

– Este vorba de articolul „Încă patru comunişti s-au pricopsit cu case din banii noştri”, dacă vi-l mai amintiţi…

– Este un fals total. Dumneavoastră ştiţi foarte bine şi asta se poate de verificat că eu nu m-am pricopsit cu nici un fel de casă datorită Parlamentului. Eu am primit apartamentul respectiv prin decizia Parlamentului încă din anul 1998, da materialul dumneavoastră a fost scris prin 2004-2005-2006, din câte ţin eu minte, şi a fost o insinuare totală şi eu sunt gata să demonstrez. De ce CEDO a luat partea dumneavoastră eu nu ştiu. Nu am citit decizia şi nu o pot comenta. Am să citesc documentul şi după asta o să discut cu dumneavoastră.

– Vă mulţumim mult, domnule Stepaniuc.

Nicolae FEDERIUC, redactor-şef FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: