Prima pagină > Ştire > Traian Băsescu a ajuns la Chişinău

Traian Băsescu a ajuns la Chişinău

Băsescu la Chişinău

Preşedintele român Traian Băsescu, însoţit de o armată întreagă de miniştri din Guvernul României, a sosit, în dimineaţa zilei de astăzi, la Chişinău. Delegaţia română a fost întâmpinată cu onoruri militare la Aeroportul Internaţional Chişinău de preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, însoţit de un grup de miniştri din Executivul moldovean şi de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Aeronava prezidenţială a aterizat la ora 9.40, timp în care peste Chişinău s-a aşternut o ninsoare densă.

Din delegaţia română fac parte Vasile Blaga, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Adriean Videanu, Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe, Radu Berceanu, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, Eugen Tomac, Secretar de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Viorel-Riceard Badea, senator, Tudor Panţîru, deputat, Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Din grupul delegaţiei moldovene care i-a întâmpinat pe oaspeţii de la Bucureşti s-au numărat şeful interimar al statului, Mihai Ghimpu, ministrul de Externe, Iurie Leancă, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru ş.a., precum şi primarul general al municipiului Chişinău.

La această oră, preşedintele României, Traian Băsescu, are o întâlnire tet a tet cu spicherul Mihai Ghimpu, după care delegaţia română se va întâlni cu preşedinţii fracţiunilor parlamentare din cadrul legislativului de la Chişinău şi cu liderii partidelor care fac parte din alianţa de guvernare. Totodată, urmează ca Mihai Ghimpu să-i ofere lui Traian Băsescu cea mai înaltă distincţie de stat a Republicii Moldova, Ordinul Republicii.

Potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei moldovene, la ora 12.00 cei doi şefi de stat vor avea o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, în cadrul căreia, jurnaliştii vor putea adresa maxim două întrebări.

Vizita şefului statului român în Republica Moldova va dura două zile, timp în care oaspeţii de la Bucureşti vor efectua şi o deplasare la Cahul, la sediul unde urmează să fie deschis un consulat al României şi la cimitirele eroilor români de la Cania şi Ţiganca.

Nicolae FEDERIUC, FLUX

Băsescu la Chişinău

Băsescu la Chişinău

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: