Prima pagină > Politica > „Moldova suverană” de alaltăieri

„Moldova suverană” de alaltăieri

Veaceslav Platon

„Moldova suverană” de alaltăieri, 27 ianuarie, publică un material de investigaţie, cu titlul „CARACATIŢA NEMURITOARE PROTEJATĂ DE AIE” despre „afacerile” deputatului AMN, Veaceslav Platon, desfăşurate în Federaţia Rusia. Constatările făcute în acest material, care se bazează, în temei, pe investigaţiile unor prestigioase publicaţii de la Moscova, vine să arate o dată în plus adevărata faţă a lui Platon, un personaj dubios, implicat în mai multe scheme frauduloase de falimentare şi de preluare a unor întreprinderi de stat din Republica Moldova, Ucraina, iar acum, aflăm, şi din Federaţia Rusă. Acest material vine să confirme o dată în plus că Platon este un infractor pe care liderul AMN Serafim Urechean l-a făcut deputat (presa a scris că Urechean ar fi pus în buzunar sume de ordinul milioanelor în schimbul mandatului de deputat oferit lui Platon).

Doi tovarăşi dubioşi: Veaceslav Platon şi Ion Pleşca

Nu am putut trece cu vederea acest material şi din considerentul că Veaceslav Platon este autorul unei noi tentative de a închide ziarul FLUX. Vă amintim că la 18 decembrie 2009 Judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău ne-a anunţat că deputatul Platon, cel care ne-a dat în judecată la 10 noiembrie 2009 pe motiv că ziarul FLUX i-ar fi lezat „onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională”, pretinzându-ne pentru asta despăgubiri în sumă de 100 000 de lei, a înaintat instanţei o nouă cerere de chemare în judecată. Platon a anunţat că măreşte de cinci ori, de la 100 000 de lei la 500 000 de lei (jumătate de milion, totuşi!), cuantumul pretenţiilor lui pecuniare faţă de ziarul FLUX.

Platon şi Filat

Mai mult ca atât, Platon solicită instanţei „să pună sechestru pe mijloacele băneşti ale pârâtului”, adică ale ziarului FLUX, „aflate pe conturile bancare, precum şi pe bunurile acestuia în valoarea acţiunii modificate” înainte ca instanţa să se pronunţe printr-o decizie asupra acestui caz. Deci, fără ca măcar să existe o decizie judecătorească prin care ziarul nostru să fi fost condamnat, Platon cere să ni se aplice un sechestru de jumătate de milion de lei! Prin cererea sa, deputatul alianţei de guvernământ urmăreşte închiderea ziarului FLUX, pentru că el ştie că aplicarea unui sechestru în sumă de jumătate de milion de lei va paralizia activitatea ziarului şi, în consecinţă, ar conduce la falimentul publicaţiei.

Chiar dacă avem politici editoriale diferite, promovăm, în multe cazuri, alt fel de valori, şi chiar exprimăm puncte de vedere diametral opuse, am decis, totuşi, să reluăm materialul din ziarul „Moldova suverană” pentru a arăta cititorilor ce scriu şi alte publicaţii, inclusiv cele din Federaţia Rusă, despre acest personaj dubios. Până la urmă, cu toţii avem obligaţia să spunem poporului adevărul despre cei pe care el i-a delegat în Parlament, mai ales că acum o bună parte a presei se cam „sinchiseşte” să scrie despre infractorii şi criminalii din rândurile guvernanţilor. Aşa că republicăm integral articolul din „Moldova suverană”. Cu o singură excepţie, ne-am permis o mică intervenţie în titlul acestui material: în loc de „CARACATIŢA NEMURITOARE PROTEJATĂ DE AIE”, cum apare în „Moldova suverană”, am scris „CARACATIŢA NEMURITOARE PROTEJATĂ DE AMN” pentru că, credem noi, nu toate formaţiunile din cadrul AIE au vreo implicare în atacurile tip raider ale lui Platon (deşi, pe de altă parte, trebuie să observăm că niciuna dintre ele nu s-a grăbit să se desolidarizeze de acest personaj sinistru şi de practicile lui). Lectură plăcută, dacă putem face o astfel de urare în cazul unui material în care se relatează despre crime economice.

Sergiu PRAPORŞCIC, FLUX

CARACATIŢA NEMURITOARE PROTEJATĂ DE AMN

Scandal regional din cauza unei firme off shore ale unui deputat moldovean

Atacul unei structuri criminale asupra uneia dintre uzinele strategice din Rusia riscă să declanşeze un adevărat scandal diplomatic între Rusia şi Ucraina, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte. Cel mai urât şi ruşinos moment al acestui atac este faptul că, după cum menţionează presa rusească, în spatele grupului de raideri ar sta politicieni din Moldova. Prin scheme economice ilegale şi prin intermediul unor firme din zone off shore sau firme-fantome, gruparea de raideri încearcă să obţină de la Uzina „Pozit” din Rusia 6 milioane de dolari. Punerea în aplicare a acestui plan ar fi însemnat falimentarea Uzinei „Pozit”, care produce sisteme de securitate pentru centralele atomice, dar şi baterii solare pentru navele cosmice.

Uzina „Pozit”, strategică pentru industria de apărare a Rusiei

Lupul în piele de oaie

Din specificul activităţii Uzinei „Pozit” se vede limpede că aceasta face parte din complexul industrial de apărare al Rusiei, deoarece produce utilaj unic. Iată de ce autorităţile de la Kremlin s-au implicat direct în rezolvarea acestui caz scandalos. Despre încercarea de a însuşi ilegal banii Uzinei „Pozit” s-a scris aproape concomitent în două publicaţii oficiale din Rusia. În primul caz, estre vorba de articolul apărut, pe data de 12 noiembrie 2009, în ziarul oficial al MAI din Rusia „Scut şi sabie” (Щит и меч №42/1202; http://217.23.142.178/pubs/14633/ (Ядерный облом)). A doua semnalare în mass-media rusească despre acest caz a avut loc pe data de 17 noiembrie 2009, în oficiosul Consiliului Federaţiei al Dumei de Stat, „Ziarul parlamentar” („Парламентская газета”; http://www.pnp.ru/newspaper/20091117/1070.html.

Presa din Rusia atenţionează asupra atacului de raideri asupra Uzinei „Pozit”

„Ziarul parlamentar” subliniază că producţia întreprinderii „Pozit” este atât de preţioasă, încât este reglementată printr-un decret al preşedintelui Rusiei „Cu privire la controlul exporturilor de mărfuri şi tehnologii cu destinaţie dublă”. Livrările acestei producţii sunt supravegheate şi controlate de agenţia Rosatom. În pofida unui control atât de riguros, menţionează aceeaşi publicaţie, firma off shore Remington Wordwide Limited, înregistrată în Gibraltar, dar cu rădăcini moldoveneşti, terorizează de câţiva ani Uzina „Pozit”, solicitând achitarea a 23 milioane de dolari în contul… unor datorii ucrainene. Publicaţia precizează că „hibridul gibraltar-moldovenesc se judecă de mai mulţi ani şi cu o altă companie rusească, gigantul din Sankt-Petersburg „Silovâe maşinî”.

Problemele juridice din Gibraltar şi Moldova…

La rândul său, ziarul „Scut şi sabie” (Щит и меч) menţionează că, „după ce întreprinderea „Pozit” a reuşit să facă faţă problemelor şi crizei din anii 90 ai secolului trecut, a urmat criza juridică, venită dinspre… Moldova şi Gibraltar”. Remington Wordwide Limited pretinde că Centrala atomoelectrică din Hmelniţk „Energoatom” (Ucraina) i-ar datora 23 milioane de dolari, pentru utilajul livrat la finele anilor 90. „Scut şi sabie” subliniază că Remington Wordwide Limited este o companie apropiată businessmanului moldovean Veaceslav Platon. „Este ştiut că, în 2006, lui Veaceslav Platon i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei. Asta s-a întâmplat după ce structuri apropiate acestui businessman – companiile Moldprotectplant (administrator fiind Vadim Uţica) şi Moldhidrocomplet – au încercat să scoată 16 milioane de dolari din conturile băncii de stat „Ukreximbank”, pentru achitarea datoriilor „Energoatom”. Însoţirea juridică a procedurii a avut loc prin instanţele de judecată ruseşti, moldoveneşti şi belaruse. În acel moment, în această situaţie au intervenit ex-premierii Ucrainei şi Rusiei, Iuri Ehanurov şi Evgheni Fradkov: banii nu au fost extraşi”, subliniază ziarul „Scut şi sabie”. Publicaţia aminteşte că, în 2008, firma off shore Remington , apropiată lui Platon, a încercat, prin aceeaşi schemă, de data aceasta însă, de la Raiffaisen Bank „Avali”, să scoată 5 milioane de dolari.

Primele tentative – eşuate

După aceste precizări, ziarul descrie schema prin care firma apropiată lui Veaceslav Platon a încercat să obţină milioane de dolari de la întreprinderea „Pozit”. Astfel, în 2004, sub pretextul că „Energoatom” din Ucraina ar avea datorii faţă de Remington, reprezentanţii companiei off shore obţin, prin metode ilegale, o hotărâre a executorului judecătoresc din Moscova privind aplicarea sechestrului asupra a 73 de utilaje produse de întreprinderea „Pozit”. Decizia a fost atât de absurdă, încât conducerea uzinei ruseşti a obţinut uşor câştig de cauză în instanţa de judecată, încheierea executorului judecătoresc fiind anulată. Remington a încercat încă de câteva ori să aplice sechestru asupra producţiei Uzinei „Pozit”, însă de fiecare dată judecătorii anulau deciziile executorilor judecătoreşti. Mai ales că, potrivit legislaţiei ruse, producţia „Pozit” nu poate fi sechestrată sau utilizată ca obiect de litigiu, din cauza specificului ei.

Câmpul de luptă juridică a fost mutat în Moldova

Atunci, Remington Wordwide Limited a schimbat strategia. A apelat la instanţele de judecată moldoveneşti, asupra cărora are o influenţă mai mare. Pentru a putea transforma Uzina „Pozit” în reclamat, Remington încheie, pe data de 15 mai 2008, un contract cu o firmă necunoscută în Moldova, cu denumirea „Aero-Net”. Aceasta din urmă se angaja să obţină, prin instanţele de judecată, decizia care ar obliga compania ucraineană „Energoatom” să plătească firmei Remington 23 milioane de dolari. La 12 iunie 2008, SRL „Aero-Net” garantează, printr-o scrisoare, că, până la 1 octombrie 2008, datoria „Energoatom” faţă de Remington va fi plătită integral. Având această „garanţie”, compania off shore încheie, pe data de 3 iulie 2008, un contract de livrare a cărnii cu firma SRL „Stealz” din Moldova. Conform acestui contract, firma „Stealz” se obligă să livreze companiei Remington, timp de 90 de zile, carne congelată (îngheţată), în valoare de 7 milioane de dolari (de menţionat că, pentru realităţile Republicii Moldova, cantitatea de carne în valoare de 7 milioane de dolari este exorbitantă!). Pentru a achita această cantitate de carne, Remington a plătit un avans, sub formă de cambii, de 6 milioane de dolari. Încă un milion de dolari Remington urma să plătească după ce „Stealz” livra volumul integral al cărnii. Pe data de 11 octombrie 2008, Remington şi „Stealz” au reziliat contractul, din cauză că Remington nu a plătit restul sumei de un milion de dolari. Ca urmare, Remington a considerat că a fost prejudiciată cu 6 milioane de dolari, din cauză că a plătit prin cambii, iar carnea nu i-a fost livrată.

Judecătoarea Natalia Plugari a şocat juriştii ruşi

Pentru a recupera „pierderile” de 6 milioane de dolari, Remington angajează firma „Nutrisol-Plus” din Moldova, care să-i recupereze cele 6 milioane de dolari de la „Aero-Net”, care nu şi-a onorat obligaţiile pe care şi le-a asumat prin contractul din 15 mai 2008. „Aero-Net” însă, declară că vinovat de toate relele este Uzina „Pozit” din suburbia Puşkino a Moscovei. „Nutrisol-Plus” s-a lăsat uşor convinsă şi acţionează Uzina „Pozit” în instanţa de judecată din Moldova. Deşi această acţiune a fost absurdă („Nutrisol-Plus” nu putea să figureze la proces în calitate de reclamant, ci numai în calitate de mandatar), pentru că „Pozit” nu putea purta răspundere pentru contractul fictiv semnat între Remington şi „Stealz”, paradoxul s-a produs în judecătoria de circumscripţie Chişinău. La 26 octombrie 2009, în doar 20-30 de zile (ceea ce ar echivala cu viteza luminii pentru judecarea unui astfel de caz), judecătoarea Natalia Plugari a decis că Uzina „Pozit” trebuie să fie atrasă în calitate de reclamat, pentru a-i restitui firmei Remington, „pierderile” de 6 milioane de dolari. Oare cu ce o fi convins-o reprezentanţii Remington pe această doamnă judecătoare? Cu bani, cu avansări în funcţii? Vom afla în scurt timp.

Eschivarea de la taxa de stat

De remarcat că firmuliţa SRL „Nutrisol-Plus” urma să plătească taxa de stat în mărime de 3 la sută din valoarea litigiului. Într-un context extrem de dubios însă, aceasta a fost declarată insolvabilă. Este de remarcat că persoanele implicate, în grabă, au indicat în contractul de mandat încheiat la 23.10.2008 (cu un an în urmă) că SRL „Nutrisol-Plus” deja ar fi fost în stare de insolvabilitate, cu toate că „Nutrisol-Plus” a fost declarată insolvabilă după depunerea acţiunii către Uzina „Pozit” în instanţa de judecată. Totuşi, Natalia Plugari a absolvit-o de plata taxei de stat, care constituie 180 mii de dolari. Aşa că, în cazul în care „Pozit” va dori să atace Hotărârea Nataliei Plugari, va trebui să plătească taxa de stat, de care a fost scutită firma „Nutrisol-Plus”. Mai mult, şi în cazul în care nu va ataca decizia doamnei Plugari, Uzina „Pozit” oricum va plăti, pe lângă cele 6 milioane de dolari, şi taxa de stat, în mărime de 180 mii de dolari. Conducerea „Pozit” spune că, dacă autorităţile statului nu se vor implica urgent în soluţionarea acestui caz, compania se va închide şi 400 de angajaţi vor rămâne fără un loc de muncă.

Publicaţia „Scut şi sabie” menţionează că pentru a-ţi da seama cu cine are de a face Uzina „Pozit” nu trebuie să fii agent al securităţii naţionale. „E suficient să dai la căutare, pe internet, numele Platon, şi veţi afla că pe acest businessman îl caută Interpolul, pentru infracţiuni economice. Legislaţia Moldovei însă, face dificilă tragerea la răspundere a deţinătorului mandatului de deputat”, remarcă ziarul „Scut şi sabie”.

Firmele implicate

Pe data de 10 iulie 2008, un grup de anchetatori a efectuat o percheziţie în oficiul firmei „Moldprotectplant” SRL, despre care, pornind de la constatările presei ucrainene, se presupunea că ar fi controlată de Veaceslav Platon, care, pe atunci, nu era deputat AMN. Firma „Moldprotectplant” este situată în municipiul Chişinău, str. Bucureşti, 67, având birourile 101, 102, 103 şi 105. În aceste birouri, angajaţii Procuraturii Generale şi ai Ministerului de Interne au depistat şi ridicat ştampile ale unor firme înregistrate în zonele off shore. Printre acestea se numără „Dagget Group LLC”, „Mirabax Limited Company”, „Liberton Associates LLC”, „Felina Investments LTD”, „Brine Business LLC”, „Dewan International LTD”, „Albany Insurance Inc”, „Nysco Ltd”, „Caldon Holdings Limited”.

De asemenea, au fost găsite ştampile ale următoarelor firme înregistrate în Republica Moldova: „Raselev Com” SRL , „Pinar Com” SRL , „Misinarix” SRL, „Nutrisol-Prim” SRL, „Molhidrocomplet” SRL, „Ziarathana” SRL, „Luminare” SRL (fondator Veaceslav Platon), „Metalcom” SA, ÎI „Vadim Uţica” – administrator al procesului de insolvabilitate al ÎM „Cristal-Flor” SA, ştampile ale „Direcţiei pentru statistică a raionului Căuşeni”, „Direcţia generală pentru statistică a municipiului Chişinău”, ştampile ale unor agenţi economici din Ucraina: Hotelul „Sport”, „ТКВ” ПП, „Электро Плюс” ТОВ etc. În total, la sediul Moldprotectplant au fost depistate 45 de ştampile, care au fost folosite la prejudicierea intereselor unor firme din Republica Moldova, cât şi din Federaţia Rusă şi Ucraina.

Pe lângă ştampile, în birourile percheziţionate au fost depistate documente referitoare la litigiul economic dintre „Dagget Group LLC” şi ÎM „Cristal-Flor” SA (contracte, procuri, dispoziţii de plată); ştampila întreprinderii individuale „Uţica Vadim”, care deţinea la acel moment funcţia de administrator al insolvabilităţii ÎM „Cristal-Flor” SA; 19 foi A4 curate, care conţin ştampila cu stemă a Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, a Oficiului de executare Căuşeni; 18 ştampile ale diferitelor întreprinderi din Moldova şi multe altele.

Şi „Raselev Com” SRL, şi „Pinar Com” SRL, şi „Misinarix” SRL, şi „Nutrisol-Prim” SRL, şi „Molhidrocomplet” au fost implicate în litigii în vederea recuperării unor datorii imaginare de la companii din Ucraina, Rusia şi Moldova. Printre companiile ucrainene care au fost atacate de raiderii moldoveni figurează „Energoatom”, „Energorânok”, SA „Combinatul metalurgic din Dnepropetrovsk”, SA „Combinatul metalurgic din Alcevsk”, „Raiffaisen Bank Avali”, SA „Banca comercial industrial-investiţională”, „Ucreximbank”. Unele dintre aceste întreprinderi au suportat deja pierderi considerabile. De asemenea, raiderii au atacat companii moldoveneşti: Regia transport electric din Chişinău, SA „Bucuria”, SA „Cristal Flor”.

De menţionat că şi anchetatorii ucraineni au efectuat un control la sediul SRL „VVD”, care, aşa cum afirmă presa ucraineană, este controlată de remarcabilul deputat Platon. Acolo, la sediul SRL „VVD”, au fost depistate ştampile ale companiilor „Dagget Group LLC” din SUA, foi curate cu semnături ale persoanelor responsabile, cu mostre de ştampile ale „Moldinconbank”, originale ale procurilor emise pe numele lui Veaceslav Platon şi multe alte documente şi ştampile ce incriminează activităţi ilegale ale grupării de raideri.

Practica eschivării de la plata taxei de stat

Prin firmele insolvabile din Moldova şi companiile din zona off shore au fost iniţiate zeci de procese de judecată. Aceste procese au prejudiciat Bugetul de Stat cu zeci de milioane de lei, din cauza unor judecători care au scutit nejustificat firmele insolvabile de plata taxei de stat, în mărime de 3 la sută din suma litigiului.

De exemplu, firma insolvabilă SRL „Misinarix” a acţionat în interesul companiei off shore „Dagget Group LLC”, în procese a căror valoare se ridică la 4 milioane de dolari. Nu a plătit în Bugetul de Stat taxa de stat în mărime de 3 la sută în sumă de 120 mii de dolari.

După aceeaşi schemă a acţionat firma ”Pinar-Com”. Aceasta a declanşat litigii în valoare de aproape 8 milioane de dolari, 140 milioane de hrivne şi 75 milioane de lei. Urma să plătească, însă a fost scutită de plata taxei de stat în sumă de 231 mii de dolari, 4 milioane 147 mii de hrivne şi 2 milioane 250 mii de lei.

Cu ajutorul judecătorilor, firma „Rasselev Com” a prejudiciat statul cu 240 mii de dolari şi 145 mii de lei.

Firma „Moldprotectplant” (la al cărei sediu au fost găsite ştampilele tuturor firmelor) a prejudiciat Bugetul de Stat cu 360 mii de dolari şi 99 mii de lei.

„Cristal Flor”, victima firmelor apropiate raiderilor

Una dintre companiile din Moldova care a avut cel mai mult de suferit de pe urma activităţii frauduloase a firmelor off shore şi a celor insolvabile, enumerate mai sus, este fabrica de sticlă „Cristal Flor” din Floreşti. Aceasta produce sticle pentru întreprinderile vinicole şi are o importanţă majoră pentru economia Moldovei.

Din 7 octombrie 2005, „Cristal Flor” se află în proces de insolvabilitate. Prin intermediul administratorului Vadim Uţica s-a controlat, timp de mai mulţi ani, această întreprindere. Ca urmare, a fost prejudiciată atât „Cristal Flor”, cât şi creditorii fabricii. În principal, controlul asupra fabricii era asigurat prin Vadim Uţica, persoană apropiată unui deputat în Parlamentul Republicii Moldova. V. Uţica a şi fost, timp de mai mulţi ani, administratorul procesului de insolvabilitate al „Cristal Flor”. De asemenea, controlul se efectua prin intermediul „Moldindconbank”, în care Veaceslav Platon deţine acţiuni (direct, dar şi prin intermediul persoanelor controlate, inclusiv Remington Wordwide Limited).

Prejudicii în perioada şefiei lui Vadim Uţica

În perioada când administrator al procesului de insolvabilitate la „Cristal Flor” era Vadim Uţica, lucrurile la fabrică mergeau tot mai prost. Situaţia s-a înrăutăţit alarmant în ultimii patru ani. Astfel, din 2005 până în 2009, datoriile „Cristal Flor” numai faţă de „Moldova-Gaz” s-au majorat cu 65 milioane de lei – de la 3 milioane de lei până la 68 milioane de lei. Tot în această perioadă, firma off shore „Dagget Group LLC” a solicitat încasarea din contul „Cristal Flor” a 4 milioane de dolari. Această datorie ar fi apărut după ce fabrica ar fi garantat, la 27 aprilie 2005, achitarea cambiei în valoare de 4 milioane de dolari, cumpărată de la „Dagget Group LLC” de către „Acro Trading LLC”. Judecătoria Economică din oraşul Kiev a dat cîştig de cauză firmei off shore, iar instanţele de judecată din Moldova au emis ordin de executare forţată a deciziei judecătoriei din Kiev. Toate aceste hotărâri judecătoreşti contravin normelor legale în vigoare. Judecătorii însă au fost neînduplecaţi. La 12 octombrie 2007, Curtea de Apel Economică (judecător Nicolae Craiu) a examinat cererea Companiei „Dagget Group LLC” privind recunoaşterea şi încuviinţarea executării silite a hotărârii judecătoreşti străine şi a admis-o integral. Un lucru ciudat este faptul că judecarea pricinii în Ucraina s-a făcut cu prezenţa reprezentantului ÎM „Cristal Flor” SA , Corina Terzi, în baza procurii nr. 31 din 23 iulie 2007, eliberată de Vadim Uţica. Adică, Uţica nu a apărat interesul „Cristal Flor”, ci pe cel al firmei off shore, „Dagget Group LLC”.

Contract fictiv de garanţie a 4 milioane de dolari

La 7 aprilie 2008, în Oficiul de executare Floreşti, avocatul firmei „Dagget Group LLC” a depus spre executare titlul executoriu despre încasarea sumei de 4 milioane de dolari din contul SA „Cristal Flor”, menţionând că datoria este curentă, şi nu istorică, urmând astfel a fi încasată în conformitate cu prevederile Codului de executare, la contul biroului său de avocaţi.

Numai după implicarea activă a creditorului „Gasvat Grup” SRL, la 2 septembrie 2008, Curtea de Apel Economică a decis suspendarea executării hotărârii Judecătoriei Economice din Kiev şi a titlului executoriu, până la examinarea cauzei în fond. Subliniem că directorul de atunci al „Cristal Flor”, Vladimir Poleacov, nici nu ştia despre existenţa unei astfel de garanţii. Asta în timp ce garanţia ar fi fost semnată de el. Poleacov este sigur că semnătura sa a fost falsificată. Mai mult, autorităţile SUA au transmis, printr-o scrisoare, că firmele „Dagget Group LLC” şi „Acro Trading LLC” nici nu există în SUA, deşi în rechizitele lor figurează adrese din SUA.

Convenţia Naţională pentru Independenţă

P.S. De ce scriem toate acestea? Îl interesează oare pe cititorul de rând matrapazlâcurile şi schemele de estorcare de bani la asemenea proporţii ale unor escroci? Credem că mai mult e o corespondenţă dintre presa ce semnalează aceste mari afaceri ilicite şi sistemele politic şi judecătoresc din Moldova. Respectivul Veaceslav Platon cere şi redacţiei cotidianului nostru, în cinci procese pe care ni le-a intentat, 2 milioane 500 de mii de lei. Şi asta numai pentru că am îndrăznit să semnalăm câte ceva din afacerile sale atât de invizibile, dar atât de grase.

Publicitate
Categorii:Politica Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: