Prima pagină > Ştire > Cât cheltuieşte primăria Chişinău pentru întreţinerea imobilelor pe care le gestionează?

Cât cheltuieşte primăria Chişinău pentru întreţinerea imobilelor pe care le gestionează?

Asociaţia Juriştilor Creştin-Democraţi (AJCD) a adresat un demers primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, privind patrimoniul imobiliar pe care îl deţine autoritatea publică locală din capitală şi cheltuielile de întreţinere a acestuia. Demersul a fost semnat de către preşedintele AJCD, Radu Buşilă, care solicită, în baza Legii cu privire la accesul la informaţii şi a Legii cu privire la petiţionare, să i se ofere următoarele informaţii:

1. Lista exhaustivă a imobilelor care fac parte din patrimoniul administraţiei publice locale, incluzând sediile instituţiilor municipale (direcţii generale, preturi, departamente şi alte structuri afiliate Primăriei), precum şi informaţia privind locurile de amplasare, suprafaţa şi modul de utilizare la ora actuală.
2. Lista exhaustivă a terenurilor care fac parte din patrimoniul administraţiei publice locale, incluzând informaţia privind suprafeţele acestora, destinaţia lor şi modul de utilizare;
3. Suma cheltuielilor calculate cumulativ pentru un an, care va include întreţinerea tuturor instituţiilor municipale, cum ar fi costurile pentru reparaţia curentă a imobilelor, energia electrică, apă, energia termică, serviciile telefonice şi de internet, serviciile auxiliare precum personalul tehnic (deservirea clădirilor, paza) şi de salubritate.
AJCD a solicitat primăriei Chişinău să ofere aceste informaţii într-un termen cât mai restrâns posibil, ele fiind necesare pentru efectuarea unui studiu, care urmează să fie elaborat de către experţi naţionali în parteneriat cu experţi şi instituţii europene. Studiul respectiv va propune o concepţie nouă de optimizare a modului de funcţionare a administraţiei publice locale în conformitate cu cele mai reuşite standarde internaţionale.


Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: