Prima pagină > Ştire > Mihai Ghimpu se pronunţă, în mod categoric, împotriva unirii Moldovei cu România

Mihai Ghimpu se pronunţă, în mod categoric, împotriva unirii Moldovei cu România

Mihai ghimpu la Komsomoliskaia Pravda

Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, care deţine şi interimatul funcţiei de şef al statului, s-a pronunţat categoric împotriva unirii Republicii Moldova cu România. El a făcut această declaraţie ziarului de expresie rusă „Komsomolskaia Pravda”.

Iată ce a răspuns la preşedintele Legislativului la întrebarea: „Când Moldova se va uni cu România?”: „Noi vorbim despre limba română, dar asta nu trebuie să se înţeleagă că Moldova se va uni cu România. Este un bluf. Niciodată nu ne vom uni cu România. În urma ultimei vizite a lui Băsescu a devenit clar că noi niciodată nu vom fi în componenţa României. Moldova este un stat independent. Speculaţia privind unirea cu România poate fi pusă undeva mai departe, în beci. Acum trebuie să ne ocupăm de economie. Şi să punem punct aceste speculaţii pe motiv naţional”.Mihai Ghimpu nu a specificat în ce mod în urma ultimei vizită a lui Băsescu „a devenit clar că noi niciodată nu vom fi în componenţa României”.

Deocamdată alţi actori politici nu au comentat în declaraţiile preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, care este şi liderul Partidului Liberal, una dintre componentele coaliţiei de guvernământ. Vom nota că până în prezent, din toţi liderii alianţei de guvernământ, Mihai Ghimpu se declara cel mai înflăcărat adept al unirii Republicii Moldova cu România, iar în ultimele două campanii parlamentare Partidul Liberal a speculat pe larg chestiunea unirii în scopuri electorale.

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: