Prima pagină > Analiză > Iurie Rosca si PPCD vor continua sa dea lectii de istorie

Iurie Rosca si PPCD vor continua sa dea lectii de istorie

„Nu mor caii cind vor ciinii”!

Incepe sa le expire timpul celor care credeau ca il vor inmorminta politic pe Iurie Rosca si PPCD. Trecerea temporara pe linie moarta a partidului condus de Rosca a fost bine planuita, s-au facut investitii serioase si au fost aplicate cele mai diabolice tehnologii de compromitere a PPCD. E de toata jalea daca ne gindim la ce metode au recurs si cine sint autorii! Asta demonstreaza ca cei care au complotat ca PPCD sa nu mai intre in Parlament chiar cred ca moldovenii sint prosti facuti gramada, asa de bine si dispretuitor i-au manipulat in campania electorala! Dupa ce l-au atacat ca niste fiare turbate pe presedintele Vladimir Voronin, acesti aventurieri politici, ca sa-i fure electoratul necomunist al lui Rosca, de fapt sa-l manipuleze, minta si sa-l insele, l-au acuzat permanent pe liderul PPCD ca l-a votat pe Voronin in 2005. Un singur si elementar lucru nu l-au spus aceste dihanii politice alegatorilor – ca si ei l-au votat pe Voronin in 2005! Au evitat sa spuna ca Voronin a fost optiunea UE si SUA, ca nu de pomana a primit ordin Basescu pentru a-l sustine! Aceste lucruri au fost deja date publicitatii si in presa romana, pentru ca atunci dusmanul statalitatii Moldovei, in opinia lor, era „democratul liberal” Urechean. Iurie Rosca, in campania electorala, dintr-o decenta diplomatica pe care nu i-o inteleg, s-a abtinut sa explice electoratului ca Vladimir Filat, Oleg Serebrean, Dumitru Diacov si ceilalti liberal-democrati, impreuna cu el, au votat tocmai impotriva celui care acum le e aliat – e vorba de Serafim Urechean!

Detractorii actuali ai lui Iurie Rosca, fostii aliati, dar care acum se afla la guvernare, au reusit un lucru nemaivazut – au manipulat/cumparat alegatori ai cauzei nationale, sustinatori ai PPCD, pasamite in acelasi ideal, tocmai spre a distruge adevarata cauza nationala a celui mai vechi partid parlamentar din Moldova, PPCD. Ca doar tot in interesul acelorasi principii PPCD a facut alianta parlamentara cu PCRM, iar asta cu acceptul UE, SUA si Romaniei megiese. Sa nu-i trasnesti c-un adjectiv in cap? Acum, ajunsi la putere, ne trimit copiii in Afganistan si vor sa restituie paminturile si padurile fostilor mosieri romani de prin Occident, ca, spun ei, numai asa vom intra in UE. Duca-se pe pustii!

Vedeti cum v-au mintit Filat, Urechean, Ghimpu, care l-a luat de mina pe nepotul sau, pe Chirtoaca, „invoindu-l” de la Primarie, ca sa-l poarte de mina prin Moldova ca sa-i ameteasca pe tineri?

Progresul unei tari, stimati cititori, nu este in dependenta de denumirea unui partid sau altul, ci este determinat de vointa, sinceritatea si patriotismul liderilor politici, iar in cazul actualilor guvernanti avem de-a face nu doar cu o vinzare de tara, a patrimoniului ei, ci de o inrobire pe timp de decenii a Moldovei. Aceasta inrobire are loc cu pretul imbogatirii citorva dintre actualii guvernanti. Sa va spunem un secret! Stiti de ce Ghimpu sau Vladimir Filat fac atita zarva pe marginea investigarii evenimentelor din 7 aprilie, de pe urma carora ei au fost beneficiari, si a asa-ziselor cazuri de coruptie sau presupuse abuzuri, care sint puternic mediatizate de presa pe care si-a subordonat-o? Ei stiu ca oamenii simplii, dar nu numai, tematori de boala de inima din cauza preturilor neomenesti de la facturile de la gaze si energie electrica pe care trebuie sa le plateasca, nemaivorbind de medicamente si hrana, pot fi usor inselati si atrasi intr-un spectacol televizat, mincinos, lacrimogen, despre asa-zisa lupta a guvernantilor cu coruptia. Ei stiu ca asta da bine la imagine si il pot cuceri pe omul prost, numai ca moldoveanul nu e asa cum il cred ei! In timpul acestui spectacol de prost gust, scirbos, cind moldoveanul crede ca Filat se lupta cu coruptia, nimeni, nici un organism financiar de control, care e condus de ei, si nici un om de rind n-o sa-si dea seama unde, dracului, se tot duc sutele de milioane de euro si dolari pe care actualii guvernanti ii imprumuta in numele moldovenilor, dar nu spre binele lor personal. Va dati seama cite milioane se fura din acesti bani in timp ce Filat „se face ca se ocupa” de ordine in aceasta tara? Daca ii veti cere explicatii lui Filat despre modul cum sint redistribuiti acesti bani, veti auzi niste explicatii birocratice de o sa va dora capul, mai rele decit la Lupu, dar oricum n-o sa intelegeti nimic. Vedeti de ce banditii fugeau mincind pamintul de oameni ca Voronin sau Rosca? Acum s-au intors! Acum vedeti de ce ii vineaza cu cele mai necurate mijloace, desi se afla pe pozitii ideologice care-i separa fundamental, uniti fiind doar de interesul national?

Tot in lumina celor spuse mai sus, guvernantii actuali ascund o chestiune satanica si nenorocita rau de tot pentru acest popor! Spre deosebire de actuala putere politica, Vladimir Voronin sau Iurie Rosca nu ar fi admis niciodata inrobirea acestei tari pe 50-100 de ani, ca urmasii urmasilor nostri sa plateasca datoriile pe care actualii guvernanti le acumuleaza aproape in fiecare zi.

Duminica trecuta, PPCD, singurul partid cu cea mai indelungata longevitate parlamentara, a trecut prin experienta celui de-al XII-lea Congres. Natural, in fruntea acestui partid a fost reales, in functia de presedinte, cunoscutul lider politic Iurie Rosca. Acesta e semnalul ca Rosca nu e doar un luptator de vocatie, dar ca si sustinatorii lui au aceasta convingere, iar liderul PPCD stie ca o simpla lupta pierduta nu e si capitularea in fata unui razboi care nici macar nu s-a dat, ca e menit sa fie in fruntea victoriei finale. Oricit de mult a incercat Filat ca sa-l copieze pe Rosca, acesta, primul, nu a reusit sa stringa in jurul lui si sa formeze tineri cu vocatie politica si de luptatori ca Rosca. „Noua Generatie” nu stiu daca e o denumire ce-i apartine lui Iurie Rosca, dar prin calitatea morala si intelectuala a tinerilor acestei organizatii de tineret a PPCD, liderul acestui partid a demonstrat, mai mult decit oricine, ce si cit sa investeasca in viitorul tinar al tarii. O caracteristica determinanta a lui Iurie Rosca este si esenta sa pur crestina. Nu degeaba, pina la sfirsitul zilelor sale, blindul marele sensibil poet Gheorghe Voda a crezut in el, nemaivorbind de sustinerea de care se bucura din partea uneia dintre cele mai mari autoritati ale intelectualitatii acestei tari, venerabilul Valentin Mandacanu, primul, singurul si cel mai real promotor al miscarii de eliberare nationala a moldovenilor, asta indiferent de cit de mult se ocoleste sa se rosteasca acest adevar, sa fie umbrit de falsii lideri de mucava, constructori satanci ai propriilor biografii mincinoase. Liderul PPCD, convine sau nu unora, a contribuit la scrierea istoriei acestei tari, iar asta a facut-o ca politician, nu ca aventurier politic. Sub „aripa” lui, pe linga politicieni, Rosca a inventat jurnalisti cum ar fi Constantin Tanase, Val Butnaru etc., care, potrivnici fiindu-i acum, acesta-i priveste_ crestineste!

C.M., Moldova Suverană

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: