Prima pagină > Părerea mea > Perla neagră sau Bărbatul Mihai Ghimpu între drag de femei şi drag de bărbaţi Perla neagră sau Bărbatul Mihai Ghimpu între drag de femei şi drag de bărbaţi

Perla neagră sau Bărbatul Mihai Ghimpu între drag de femei şi drag de bărbaţi Perla neagră sau Bărbatul Mihai Ghimpu între drag de femei şi drag de bărbaţi

Mihai Ghimpu

După cum spunea, ironizând subtil, un cunoscut analist politic de la Chişinău, fiecare vorbă care iese din gura lui Mihai Ghimpu devine istorie. Din păcate, de când s-a văzut cocoţat în două funcţii dintr-o dată, cea de preşedinte al Parlamentului şi de şef interimar al ţării, el scoate cu carul vorbe deocheate, glume nesărate sau de prost gust. Ghimpu nu s-a dezminţit nici acum, comentatând învestirea în funcţie a noului preşedinte de la Kiev, Victor Ianukovici, şi ridicând un nou monument al agramaţiei şi mojiciei. Iată „perla” cu adevărat „freudiană” ieşită din gura lui Ghimpu: „Cum să spun, eu, clar, ca bărbat, mai mult îmi plăcea Iulia Timoşenko”.Lui Mihai Ghimpu îi place să afişeze un aer monumental şi se laude, cu şi fără motiv, că vorbeşte limba română. Dar şi mai bine ar fi fost dacă Mihai Ghimpu ar mai pune mâna, măcar din când în când, pe DEX, pe un manual de gramatică, de stilistică a limbii române. Atunci el nu ar fi produs o prostie mare cât palatul Preşedinţiei, incendiat şi devastat la 7 aprilie 2009 de „revoluţionarii” liberali.

Din declaraţia lui Mihai Ghimpu înţelegem că lui, ca bărbat, îi place mai mult de Iulia Timoşenko, premierul în exerciţiu al Ucrainei, dar, tot ca bărbat, îi place şi de Victor Ianukovici, preşedintele ales, doar că niţel mai puţin decât de Iulia Timoşenko. Ce a vrut să spună Mihai Ghimpu? Că este bisexual? Că are drag atât de femei, cât şi de bărbaţi? Sau, pur şi simplu, a vrut omul să facă pe deşteptul, spre amuzamentul publicului, dar a spus o prostie din cauza instruirii sale sumare şi modeste?

Sub aspect politic, afirmaţia lui Mihai Ghimpu este o manifestare bădărănească. Fiind şef interimar al statului şi preşedinte al Parlamentului, nu poţi declara că îţi place sau nu-ţi place, ca bărbat, de un prezidenţiabil sau altul şi, cu atât mai mult, de şeful unui stat vecin şi partener, care are un cuvânt greu de spus în edificarea relaţiei bilaterale cu ţara pe care, în virtutea întâmplării, ai ajuns să o conduci. Cu atât mai mult, preşedintele interimar al Republicii Moldova, care are importante atribuţii în domeniul politicii externe, nu poate, nu are dreptul să afirme că îi place de premierul şi fostul prezidenţiabil din Ucraina mai mult decât de cel ales de majoritatea electoratului ucrainean.

Deşi deja de jumătate de an este mare demnitar de stat, Mihai Ghimpu nu a înţeles, din păcate, că nu poate exercita aceste două funcţii, cele mai importante în stat, pornind de la instinctul său reproductiv. Mihai Ghimpu face pe macho regional, dar, de fapt, compare ca un bădăran. Bine că în perioada alegerilor prezidenţiale din România, Ghimpu nu i-a spus lui Traian Băsescu: „Mie, ca bărbat, îmi plăceţi mai mult decât Mircea Geoană” sau, în timpul summitului CSI de la Chişinău, nu i-a spus lui Dmitrii Medvedev: „Mie, ca bărbat, îmi sunteţi mai drag decât Vladimir Putin”.

Vă imaginaţi ce băşcălie ar fi făcut presa din România dacă şeful statutului român sau un alt demnitar sau politician ar fi făcut o astfel de declaraţie? La noi însă declaraţia languroasă a lui Mihai Ghimpu riscă să treacă neobservată, presa guvernamentală şi proguvernamentală nu va îndrăzni să-şi pună patronii în lumină proastă. Să vedem însă cum va comenta presa ucraineană această bădărănie despre „plăcerea” „mojicului” Ghimpu.

Punem punct aici. Însă nu pentru mult timp. Doar până la următoarea inepţie sonorizată de capul interimar al ţării.

Sergiu PRAPORŞCIC, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: