Prima pagină > Ştire > Radu Buşilă: „Autorităţile caută motive pentru împiedicarea acţiunilor noastre de protest!”

Radu Buşilă: „Autorităţile caută motive pentru împiedicarea acţiunilor noastre de protest!”

Reprezentanţii Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă au fost supuşi unor presiuni din partea reprezentanţilor primăriei municipiului Chişinău care au drept scop împiedicare desfăşurării acţiunilor de protest împotriva cedării teritoriului naţional din localitatea Palanca, susţin organizatorii manifestaţiei.

Reprezentantul primăriei, sosit la locul acţiunii de protest, a solicitat înştiinţarea prealabilă cu privire la organizarea pichetării Palatului Republicii, în incinta căruia se desfăşoară lucrările Parlamentului Republicii Moldova.„Am îndeplinit toate condiţiile prevăzute de lege. Am depus la cancelaria primăriei o înştiinţare prealabilă cu privire la intenţia de a organiza o acţiune de protest în faţa Palatului Republicii. Nu suntem obligaţi să aducem personal la cunoştinţă despre intenţiile noastre”

Potrivit organizatorilor protestului, persoana care a insistat să i se prezinte scrisoarea de înştiinţare este Vasile Pascari, specialist principal al Direcţiei Social Umanitare şi Relaţii Interetnice din cadrul Primăriei municipiului Chişinău.

„Ni s-a sugerat că relaţiile noastre cu Primăria municipiului Chişinău s-ar putea înrăutăţi brusc”, afirmă Radu Buşilă, unul din iniţiatorii acţiunii de protest. În opinia lui Radu Buşilă, există posibilitatea ca autorităţile să găsească motive pentru împiedicarea acţiunilor de protest desfăşurate de Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă.

Reamintim că în anul 2002, primăria municipiului Chişinău, condusă de Serafim Urechean, a refuzat să autorizeze desfăşurarea acţiunilor paşnice de protest împotriva abuzurilor guvernării. Această poziţie a primarului de atunci, a servit drept pretext pentru anchetarea de către procurori a unui număr mare de liceeni şi studenţi.

Octavian RAC, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: