Prima pagină > Ştire > Societatea civilă cere parlamentului să adopte o poziţie unică faţă de cedarea teritoriului naţional de la Palanca

Societatea civilă cere parlamentului să adopte o poziţie unică faţă de cedarea teritoriului naţional de la Palanca

Reprezentanţii societăţii civile au înmânat reprezentanţilor Parlamentului Republicii Moldova şi personal şefului interimar al statului, Mihai Ghimpu, o petiţie în care cer adoptarea unei poziţii unice faţă problema teritoriului de la Palanca.

Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă a cerut parlamentului să audieze şeful guvernului şi ministrul de externe în problema cedării teritoriului naţional al Republicii Moldova statului ucrainean şi adoptarea de către legislativul de la Chişinău a unei poziţii unice faţă de transmiterea Ucrainei a porţiunii de şosea din regiunea satului Palanca. Protestatarii le-au înmânat parlamentarilor Mihai Ghimpu, Vladimir Filat, Marian Lupu, Serafim Urechean, Igor Corman şi altor deputaţi, foi volante care cuprind textul declaraţiei.

De asemenea, protestatarii au cerut şi publicarea textului integral al Acordului de recunoaştere a proprietăţilor, semnat la Kiev între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei. În opinia protestatarilor, acestor acord ar putea prevedea şi recunoaşterea segmentul de autostradă de la Palanca drept proprietate a Ucrainei.

„Suntem împotriva cedării teritoriului naţional de la Palanca, iar pe 11 martie va fi o zi istorică în care oficialii Republicii Moldova trebuie să dea dovadă de un înalt act de curaj şi devotament faţă de ţară şi nu faţă de alte state străine”, a declarat juristul Radu Buşilă, unul din iniţiatorii Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă.

Octavian RACU, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: