Prima pagină > Ştire > Declaraţia Mişcării Politice Creştine din Europa de solidaritate cu liderul PPCD Iurie Roşca

Declaraţia Mişcării Politice Creştine din Europa de solidaritate cu liderul PPCD Iurie Roşca

Mişcarea Politică Creştină din Europa îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu persecuţiile iniţiate împotriva liderului creştin-democraţilor din Moldova, Iurie Roşca.

Procuratura municipiului Chişinău a repus pe rol două dosare penale, instrumentate în 2002 când Iurie Roşca, liderul Opoziţiei, a condus demonstraţiile paşnice antiguvernamentale. Aceste proteste au fost iniţiate împotriva practicilor antidemocratice ale Partidului Comuniştilor, care se afla atunci la guvernare.Datorită intervenţiilor Consiliului Europei şi ale Parlamentului European, persecuţiile au fost oprite şi dosarele penale împotriva liderilor Opoziţiei din Moldova au fost clasate. Acum acele dosare împotriva liderului PPCD au fost redeschise.

Mişcarea Politică Creştină din Europa îşi exprimă speranţa că reluarea acestor cazuri nu s-a făcut pe motive politice şi eforturile actualei guvernări din Republica Moldova vor fi îndreptate spre democratizarea şi prosperarea societăţii bazate pe valorile justiţiei, libertăţii, democraţiei, păcii şi reconcilierii, promovate atât de MPCE, cât şi de Uniunea Europeană în ansamblu.

Considerăm că situaţia actuală este adevărat test pentru a vedea dacă putem conta pe sinceritatea şi buna-credinţă a noului Guvern al Moldovei şi sperăm că aceste cazuri vor fi soluţionate cu discernământ, prudenţă, obiectivitate şi profesionalism de către instituţiile competente care nu se vor conduce de motive politice. Independenţa justiţiei în Moldova este extrem de importantă nu doar în aceste cazuri, ci şi pe parcursul drumului lung pe care îl are de urmat Republica Moldova pentru recâştigarea încrederii atât în instituţiile guvernamentale, cât şi în independenţa sistemului judecătoresc.

Mişcarea Politică Creştină din Europa apreciază că Partidul Popular Creştin Democrat este un factor important în dezvoltarea şi promovarea valorilor creştin-democrate în Moldova şi în Estul Europei, fapt pentru care vom urmări şi monitoriza îndeaproape această situaţie pentru a fi siguri că li se va da întâietate principiilor fundamentale ale dreptăţii şi justiţiei.

Amsterdam, 10 martie 2010

NOTĂ: Mişcarea Politică Creştină din Europa este o asociaţie a partidelor şi organizaţiilor de orientare creştin-democrată care activează la scara întregului continent.

Biroul de presă al PPCD

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: