Prima pagină > Eveniment > Scrisoare deschisă adresată conducerii Companiei Publice Teleradio Moldova

Scrisoare deschisă adresată conducerii Companiei Publice Teleradio Moldova

COMPANIA PUBLICĂ TELERADIO MOLDOVA

Domnului Constantin MARIN
Preşedintele Companiei

Doamnei Angela SIRBU
Director TV

Domnului Alexandru DOROGAN
Director radio

SCRISOARE DESCHISĂ

Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă a organizat o serie de evenimente publice, în scopul sensibilizării factorilor de decizie şi a membrilor societăţii asupra problemelor legate de porţiunea de 7,7 km. de şosea de pe traseul Odessa-Reni, porţiune de drum internaţional, care traversează teritoriul Republicii Moldova şi care este situată în preajma satului Palanca, raionul Ştefan Vodă. Aceste evenimente s-au desfăşurat:

10 martie 2010 – Flash-mob în faţa sediului Guvernului RM;
16 martie 2010 – conferinţă de presă organizată la Infotag, cu participarea Doamnei Larisa Voloh, primarul satului Palanca, Domnului Radu Buşilă, preşedintele Asociaţiei Juriştilor Creştin-Democraţi şi a Domnului Octavian Racu, membru al Asociaţiei Naţionale a Jurnaliştilor;
23 martie 2010 – Masa rotundă, organizată de Coaliţia pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă la Hotelul Jolli Alon, cu participarea unor experţi, viceminiştri, analişti politici, foşti judecători la Curtea Constituţională, avocatului parlamentar, deputaţi, membri ai societăţii civile etc., cu genericul „Căile de depăşire a conflictului teritorial în satul Palanca şi procesul de demarcare a frontierei moldo-ucrainene”.

Dat fiind faptul că evenimentele respective nu au fost reflectate de postul naţional de televiziunea şi nici de radioul naţional, rugăm respectuos conducerea Companiei Teleradio Moldova să organizeze dezbateri radiofonice şi televizate, în cadrul cărora să fie dezbătută problema celor 7,7 km. de şosea din preajma satului Palanca, deoarece subiectul respectiv este unul de interes naţional. Considerăm că societatea trebuie să cunoască situaţia reală în acest caz, pentru evitarea unor opinii sau interpretări care nu corespund adevărului.
Sperăm că demersul nostru va fi luat în consideraţie şi că, în cel mai scurt timp, reprezentanţii Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă vor fi invitaţi la dezbateri pe marginea acestui subiect. Sperăm la o deschidere cât mai largă a radio-difuzorilor naţionali pentru dezbaterea oricărei probleme de interes public, în care să fie invitaţi la dezbateri toţi actorii interesaţi şi avizaţi. Nu am vrea să credem că actuala conducere a companiei, care este finanţată din banii tuturor plătitorilor de impozite din Republica Moldova, îşi coordonează politica editorială cu guvernarea, oricare ar fi aceasta, evitând oferirea pentru public a informaţiilor de interes naţional care pot deranja unii înalţi factori guvernamentali.
Totodată, vă anunţăm pe această cale că asociaţiile membre ale Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă vor începe monitorizarea reflectării de către Compania Publică Teleradio Moldova a evenimntelor şi a actorilor publici, astfel încât să se poată constata echidistanţa şi obiecivitatea politicii editoriale a acestei instituţii media care se află în serviciul societăţii.

Cu respect,

Radu Buşilă, reprezentantul Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă din care fac parte:
Comitetul Cetăţenesc Palanca, Asociaţia Naţională a Jurnaliştilor, Asociaţia „Generaţia Viitorului”, Asociaţia profesorilor de istorie, Asociaţia „Europa Nova”, Fundaţia Europeană, Centrul pentru Strategii, Politice şi Economice Moldova Europeană, Fundaţia pentru Tineret din Republica Modova, Cartelul Ţărănesc “Sfântul Gheorghe”, Asociaţia Răsăritul Românesc, Asociaţia „Basarabia Creştină”, Asociaţia „Pro Transnistria”, Asociaţia Juriştilor Creştin-Democraţi, Asociaţia Cadrelor Didactice, Asociaţia pentru Drepturile Omului „Lex XXI”, Asociaţia „Astreia”, Coaliţia „Vocea Romilor”, Asociaţia „Femeia Modernă”, Asociaţia „Axis”, Institutul pentru Dezvoltare Regională şi Administrativă Durabilă, Asociaţia Culturală „Pegas”, A.O. „Femeia pentru Viitor”, Asociaţia „Flacăra Gaz”,, Asociaţia „Pro Succes”, ONG „Viitorul”, ONG „Spicuşor”, Asociaţia obştească “Artizana”, Asociaţia “Nufărul”

Date de contact:
Radu Buşilă, telefon 079 60 15 54,
e mail: coalitiacivica@gmail.com

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: