Prima pagină > Ştire > IPNA Compania „Teleradio-Moldova” este deschisă pentru dezbaterea echidistantă şi pertinentă a problemelor de interes public

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” este deschisă pentru dezbaterea echidistantă şi pertinentă a problemelor de interes public

COMUNICAT DE PRESA

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” este deschisă pentru dezbaterea echidistantă şi pertinentă a problemelor de interes public, între care înscrie şi cea a porţiunii de 7,7 km de drum internaţional de pe teritoriul Republicii Moldova, situat în preajma satului Palanca, raionul Ştefan-Vodă. Din această perspectivă, radiodifuzorul public este solidar cu spiritul scrisorii deschise a Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică, adresată administraţiei IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, prin care aceasta este invitată să organizeze dezbateri radiofonice şi televizate pe marginea acestui subiect de interes naţional.

Administraţia Companiei publice „Teleradio Moldova”, totodată, regretă tentativa Coaliţiei de a pune la îndoiala buna ei credinţă în promovarea politicilor editoriale independente şi respinge supoziţiile nefondate, potrivit cărora actuala conducere a radiodifuzorului public ar fi coordonat politica editorială cu guvernarea şi ar evita „oferirea pentru public a informaţiilor de interes naţional care pot deranja unii înalţi factori guvernamentali”. În această ordine de idei, aducem la cunoştinţa opiniei publice că în februarie-martie subiectul Palanca a fost abordat de 12 ori în programele informative şi comentative de la TV Moldova 1 şi Radio Moldova. În ştirile şi analizele difuzate au fost prezentate opiniile mai multor actori politici şi sociali (Andrei Popov, vice-ministru MAEIE, Alexandru Petcov, director, agenţia Omega, L.Voloh, primar de Palanca, V.Şova, deputat PCRM, M.Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, Tamara Plămădeală, avocat parlamentar, tineri reprezentanţi ai PPCD etc.). Vom menţiona că însuşi autorul scrisorii deschise, Radu Buşilă, a avut mai multe prezenţe în programele de ştiri ale Companiei (2, 5, 11 şi 16 martie 2010).
Fireşte, subiectul dat, în virtutea caracterului lui litigios, a polarizat atenţia atât a cetăţenilor, cât şi a actorilor politici şi sociali. Din acest considerent IPNA Compania „Teleradio-Moldova” va continua să-l ţină în vizorul emisiunilor de ştiri şi al celor de dezbateri. Astfel, problema dată va fi abordată în emisiunea „Vectorul European” la TV Moldova 1, iar la Radio Moldova – în programul RadioMatinal.
Noua conducere a IPNA Compania „Teleradio-Moldova” reconfirmă ataşamentul său de a dezvolta colaborare cu orice segment al societăţii civile în condiţiile respectării independenţei editoriale şi autonomiei instituţionale, prevăzute de Codul Audiovizualului.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: