Prima pagină > Ştire > Mihai Laşcu: „Cavalerul „Ordinului Republicii” Valeriu Boboc a fost un infractor”

Mihai Laşcu: „Cavalerul „Ordinului Republicii” Valeriu Boboc a fost un infractor”

Presa guvernamentală şi proguvernamentală a evitat, în cea mai mare parte, să difuzeze declaraţia sindicatului angajaţilor organelor de forţe „Demnitate” privind evenimentele din 7 aprilie 2009. După ce preşedintele interimar Mihai Ghimpu a anunţat că îl va decora cu „Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincţie în statul nostru, pe Valeriu Boboc, tânărul care se presupune că ar fi fost omorât in bătaie de poliţişti în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, preşedintele sindicatului angajaţilor organelor de forţa “Demnitate”, Mihai Laşcu a declarat că Valeriu Boboc, până la evenimentele din 7 aprilie, a fost cercetat penal pentru jaf şi păstrare de droguri şi nu merita să i se acorde această distincţie.

Preşedintele sindicatului „Demnitate” a spus că tinerii din imaginile prezentate de Ghimpu nu sunt nici pe departe manifestanţi paşnici, ci persoane cu antecedente penale, care erau în stare de ebrietate alcoolică şi drogate şi care, în acea noapte, au comis un şir de acte de vandalism.Totodată, Mihai Lascu i-a reproşat preşedintelui interimar Mihai Ghimpu că a prezentat secvenţe video “rupte din context” şi nu a prezentat imagini din Piaţa Marii Adunări Naţionale de până la miezul nopţii. “Suntem indignaţi că Mihai Ghimpu nu a găsit un minut pentru a avea o întrevedere cu poliţiştii care au avut de suferit în urma acelor evenimente. 54 dintre aceştia au sechele pe viaţă. În schimb, preşedintele interimar a prezentat nişte imagini rupte din context. La ora 23.00 manifestanţii paşnici au plecat acasă, iar în Piaţa Marii Adunări Naţionale au rămas doar provocatori, cu antecedente penale. Dacă poliţiştii nu interveneau în forţă, atunci aveau să fie vandalizate toate magazinele din Centru, cu toate bogăţiile lor”, a spus Mihai Laşcu.

El a mai menţionat că împărtăşeşte durerea părinţilor lui Valeriu Boboc, însă considera drept inacceptabil ca o persoană cu antecedente penale să fie decorată post-mortem cu ordine şi medalii. “Atunci când a murit la datorie poliţistul Sergiu Coipan, familia acestuia nu a primit apartament şi nici ordine. Dar lui Boboc, cu antecedente penale, i s-a conferit un asemenea ordin. Unde era Chirtoacă atunci când aceşti peste 100 de tineri provocau organele de forţă? Era la o emisiune televizată, iar atunci când ardea Parlamentul a spus ca va lua masuri mai târziu. În seara aceea au fost reţinute peste 60 de persoane cu antecedente penale, despre care Ghimpu şi Chirtoacă au spus ca erau protestatari paşnici”, a spus Laşcu.

Preşedintele sindicatului „Demnitate” a mai declarat că primarul general, Dorin Chirtoacă, „nu este sincer” atunci când vorbeşte despre evenimentele din noaptea din 7 spre 8 aprilie, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, acuzând poliţiştii de maltratări. Laşcu a declarat că există şi primă parte a imaginilor video, surprinse cu camerele de supraveghere de pe Guvern, care demonstrează că acţiunile poliţiştilor au fost justificate: „Chirtoacă nu este sincer! Spune că în PMAN, după miezul nopţii, aveau loc acţiuni paşnice, dar nu arată prima parte, unde aceşti tineri opresc maşini, lovesc în geamurile lor, sparg geamurile maşinilor de la Ambulaţă şi multe altele”.
Totodată, liderul sindicatului „Demnitate” susţine că Dorin Chirtoacă se bazează pe nişte martori „interlopi”, atunci când susţine că a identificat anumiţi poliţişti. Mihai Laşcu a spus că în curând va face publice numele martorilor „interlopi” ai lui Chirtoacă.

Şi ministrul de Interne Victor Catan recunoaşte că Boboc a fost un infractor

Informaţia că Valeriu Boboc este un fost infractor a fost confirmată şi de către ministrul de Interne, Victor Catan, care a fost instalat în această funcţie de către actuala guvernare: “Indiferent cine nu ar fi fost el, Valeriu Boboc a fost victimă a abuzurilor poliţieneşti şi trebuie să fie repus în drepturi”. Ministrul Victor Catan a mai declarat că poliţiştii care l-au omorât pe Boboc ar fi fost deja identificaţi şi urmează să traşi la răspundere penală pentru omucidere. Catan a făcut această declaraţie deşi din imaginile video pe care le-a prezentat public Mihai Ghimpu nu se poate deduce că printre cei arestaţi în noaptea de 7 spre 8 aprilie în Piaţa Marii Adunări Naţionale era şi Boboc, ceea ce ridică un şir de suspiciuni faţă de versiunea autorităţilor că Boboc a fost ucis anume în acel loc.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: