Prima pagină > Ştire > Ambasada Poloniei le-a mulţumit moldovenilor pentru atitudinea pe care o au faţă de catastrofa aviatică de la Smolensk

Ambasada Poloniei le-a mulţumit moldovenilor pentru atitudinea pe care o au faţă de catastrofa aviatică de la Smolensk

Ambasada Poloniei de la Chişinău a transmis mulţumiri cetăţenilor moldoveni care şi-au exprimat solidaritatea cu poporul polonez şi au transmis mesaje de compasiune şi condoleanţe Poloniei în legătură cu catastrofa aviatică de la Smolensk, Rusia, în cadrul căreia au decedat preşedintele polonez Lech Kaczynzki şi alţi înalţi oficiali de la Varşovia. Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Marcin Nosal, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că atitudinea moldovenilor în aceste momente grele pentru poporul polonez se caracterizează prin respect pentru cei decedaţi, menţionând că mesajele cetăţenilor moldoveni şi atitudinea pe care o manifestă reprezintă un lucru foarte important pentru Polonia în aceste momente grele.

„În numele autorităţilor Republicii Polone, poporului polonez, angajaţilor Ambasadei şi al meu personal doresc să le mulţumesc locuitorilor Republicii Moldova pentru expresiile de compasiune, mesajele emoţionale din cartea de condoleanţe, cuvintele de încurajare pe care le auzim din partea dumneavoastră, expresiile de solidaritate cu familiile victimelor şi pentru florile depuse în faţa Ambasadei şi a Consulatului. Vă asigur că ceea ce faceţi este foarte important pentru noi în momente atât de grele. Aş dori să le mulţumesc şi autorităţilor Republicii Moldova pentru cuvintele de încurajare din partea celor mai înalte autorităţi ale statului. Doresc să le mulţumesc şi tuturor forţelor politice din Moldova din partea cărora am primit mai multe cuvinte şi mesaje de încurajare, expresii de compasiune şi condoleanţe. Aş dori să le mulţumesc şi reprezentanţilor corpului diplomatic din Republica Moldova pentru cuvintele de încurajare şi compasiune pentru lucrătorii Ambasadei şi pentru familiile celor decedaţi în catastrofă. Atitudinea dumneavoastră se caracterizează prin respect pentru cei decedaţi în urma acestui eveniment tragic, lucru pentru care vă mulţumesc”, a declarat Marcin Nosal, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova.

Diplomatul polon a menţionat că participarea unei delegaţii atât de mari la ceremoniile care urmau să se desfăşoare la Katyn, Rusia, a fost motivat de faptul că Polonia acordă o atenţie deosebită tragicei aniversări de 70 de ani de la masacrul de la Katyn, în timpul celui de-al doilea război mondial, când autorităţile sovietice au împuşcat peste 20 de mii de ofiţeri şi alţi reprezentanţi de vază ai elitelor poloneze. „Spre regret, aeronava prezidenţială, din motive deocamdată necunoscute, nu a ajuns la aeroportul din Smolensk şi s-a prăbuşit în apropiere de pista de aterizare. Au murit toţi cei 96 de pasageri. Este cel mai tragic eveniment din istoria postbelică a Poloniei, în cadrul căreia au murit reprezentanţii elitelor politice, militare şi culturale poloneze. Este o pierdere grea pentru poporul polonez”, a menţionat ambasadorul Marcin Nosal.

El a mai adăugat pentru a elucida cauzele accidentului a fost constituită o comisie oficială, iar, conform ultimelor date, se poate presupune că „această catastrofă a fost rezultatul mai multor circumstanţe nefavorabile”, fără însă a menţiona care sunt aceste circumstanţe.

Nicolae FEDERIUC, FLUX

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: