Prima pagină > Ştire > Compania „Teleradio-Moldova” dezminte acuzaţiile că ar fi părtinitoare şi se declară deschisă la colaborare

Compania „Teleradio-Moldova” dezminte acuzaţiile că ar fi părtinitoare şi se declară deschisă la colaborare

Preşedintele Companiei „Teleradio-Moldova”, Constantin Marin, a transmis o scrisoare Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, reprezentată de juristul Radu Buşilă, prin care îşi exprimă deschiderea spre colaborare inclusiv pe marginea subiectului privind sectorul de şosea din preajma satului Palanca. Scrisoarea preşedintelui TRM reprezintă un răspuns la o scrisoare deschisă semnată de reprezentanţii Coaliţiei care acuzau Compania publică de radio şi televiziune de partizanat politic în favoarea guvernării actuale, referitor la intenţia autorităţilor de la Chişinău de a ceda Ucrainei teritoriul pe care trece porţiunea de şosea care traversează teritoriul satului Palanca, raionul Ştefan Vodă.

„Stimate Domnule Buşilă,
Prin prezenta, IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, ca răspuns la Scrisoarea Deschisă a Coaliţiei Civice pentru Guvernare Democratică şi Transparentă, pe care aţi semnat-o, reafirmă deschiderea noastră spre colaborare, inclusiv pe marginea unui asemenea subiect de interes naţional, cum este sectorul de şosea din preajma satului Palanca. Plasarea unui şir de materiale în programul informativ „Mesager”, în ediţiile de actualităţi radio, cât şi organizarea în ultimul timp a unor dezbateri publice televizate la această temă, cum ar fost, de exemplu, cea din 1 aprilie curent la Moldova 1, demonstrează, cred, ataşamentul nostru la transparenţă şi accesul la informaţie a cetăţenilor, conform prevederilor Codului Audiovizualului. Activitatea din ultima vreme a Companiei în acest sens nu poate trezi suspiciuni privind coordonarea politicii noastre editoriale cu anumite preferinţe sau doleanţe ale guvernării. In acelaşi timp, vom încerca şi pe viitor să conlucrăm cu orice segment al societăţii civile, cu orice actor politic, orice reprezentant al comunităţii noastre în condiţiile respectării independenţei editoriale şi autonomiei instituţionale a Companiei”, se menţionează în scrisoarea adresată lui Radu Buşilă.

Amintim că, anterior, reprezentanţii mai multor ONG-uri care constituie Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă au făcut publică o scrisoare deschisă adresată Companiei Teleradio Moldova, prin care îşi exprimau nemulţumirea privind modul în care televiziunea publică a reflectat evenimentele organizate de acestea în ceea ce priveşte cedarea teritoriului naţional la Palanca. „Dat fiind faptul că evenimentele respective nu au fost reflectate de postul naţional de televiziunea şi nici de radioul naţional, rugăm respectuos conducerea Companiei Teleradio Moldova să organizeze dezbateri radiofonice şi televizate, în cadrul cărora să fie dezbătută problema celor 7,7 km de şosea din preajma satului Palanca, deoarece subiectul respectiv este unul de interes naţional. Considerăm că societatea trebuie să cunoască situaţia reală în acest caz, pentru evitarea unor opinii sau interpretări care nu corespund adevărului”, se spunea în demersul Coaliţiei.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: