Prima pagină > Ştire > Consilierii municipali Chişinău îi cer lui Chirtoacă să interzică parada homosexualilor din 2 mai

Consilierii municipali Chişinău îi cer lui Chirtoacă să interzică parada homosexualilor din 2 mai

Un grup de membri ai Consiliului Municipal Chişinău au expediat un demers în adresa primarului general Dorin Chirtoacă în care îi cere să interzică desfăşurarea paradei homosexualilor preconizată pentru 2 mai în centrul capitalei.

Iată conţinutul scrisorilor consilierilor municipiului Chişinău:

„Subsemnaţii, consilieri în cadrul Consiliului Municipal Chişinău constatăm cu îngrijorare o tensionare a atmosferei sociale în legătură cu intenţia unui grup de persoane de a organiza în cetnrul capitalei o aşa-numită „paradă a gay-lor”.

Ca şi majoritatea absolută a locuitorilor municipiului suntem creştini, iar intenţiile numitului grup de a impune societăţii drept normalitate practici sexuale anormale le tratăm ca o sfidare a temeliilor tradiţionale ale comunităţii şi atingere gravă adusă drepturilor noastre religioase.

În acest sens, vă cerem, domnule primar general, să interziceţi desfăşurarea în spaţiul public al capitalei a aşa-numitei „parade a gay-ilor” sau altor manifestări de acest fel, luând drept temei juridic prevederile Legii privind întrunirile, care la articolul 8, punctul C stabileşte că „sunt interzise întrunirile prin care se urmăreşte”, printre altele, „încălcarea moralităţii publice, a drepturilor libertăţilor altor persoane”.

De notat că acest demers a fost citit de către preşedintele fracţiunii PPCD, Alexandru Corduneanu, în faţa CMC şi toţi consilierii prezenţi au subscris cererii adresate lui Chirtoacă privind interzicerea paradei homosexualilor. A refuzat să semneze acest demers doar consilierul municipal Oleg Cernei, susţinând că acesta este un demers în susţinerea unei declaraţii anterioare a liderului Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca. Demersul a fost înregistrat şi depus în anticamera lui Dorin Chirtoacă.

Publicitate
  1. aprilie 21, 2010 la 1:40 pm

    O reacție normală – evident

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: