Prima pagină > Uncategorized, Ştire > RADU BUŞILĂ către autorităţi: Sunteţi PENTRU sau CONTRA homosexualităţii?

RADU BUŞILĂ către autorităţi: Sunteţi PENTRU sau CONTRA homosexualităţii?

Radu Buuşilă

Coaliţia pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, care întruneşte mai multe organizaţii neguvernamentale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a adresat demersuri miniştrilor şi deputaţilor, prin care le cer să-şi precizeze poziţia faţă de preconizata paradă a gay-lor şi lesbienelor care urmează să se desfăşoare pe 2 mai la Chişinău. De asemenea, Coaliţia a adresat Primăriei capitalei un demers prin care anunţă că va organiza o întrunire de durată în ziua de 2 mai cu genericul “Pentru familie! Pentru un mod de viaţă sănătos!”.

În demersul adresat demnitarilor se spune că opinia acestora faţă manifestările publice ale homosexualilor reprezintă un interes public major, iar opinia publică este în drept să cunoască poziţia fiecărui oficial în parte faţă de această chestiune.

„Întrucât în societate se discută intens un subiect de interes public major cum este atitudinea faţă de homosexualitate, opinia publică este în drept să cunoască atitudinea fiecărui membru al Parlamentului şi al Guvernului în această problemă fundamentală pentru viitorul poporului nostru. În această ordine de idei Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, care reuneşte mai multe organizaţii neguvernamentale, Vă adresează respectuos următoarele două întrebări:

1. Sunteţi PENTRU sau ÎMPOTRIVA manifestării publice a homosexualităţii (aşa-numita lege anti-discriminare, căsătoriile între persoane de acelaşi sex, adopţiile de copii de către cuplurile de homosexuali şi lesbiene)?

2. Sunteţi pentru AUTORIZAREA paradei gay-ilor sau pentru INTERZICEREA unor astfel de întruniri publice?”, se spune în demersul prezentat fiecărui demnitar de stat în parte.

Totodată, membrii Coaliţiei precizează că lipsa unei poziţii univoce va fi calificată ca susţinere tacită a curentului homosexual. În context, ONG-urile anunţă că totalurile acestui blitz-sondaj vor fi făcute publice la 2 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale în faţa cetăţenilor şi a jurnaliştilor şi, din acest motiv, demnitarii sunt rugaţi să-şi facă timp pentru a răspunde la aceste întrebări până vineri, 30 aprilie, ora 18.00.

Precizăm că, anterior, portalul gay-lor şi lesbienelor din Republica Moldova anunţa că, în cadrul unei vizite la Bruxelles a unei delegaţii din partea Guvernului moldovean, condusă de premierul Vladimir Filat, la finele lunii martie, s-a discutat şi subiectul privind organizarea în acest an a aşa-zisei parade a minorităţilor sexuale, acţiune care face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit de gay şi lesbiene „Curcubeul peste Nistru”. Sursa citată menţiona că oficialii moldoveni şi-au luat angajamentul să asigure buna desfăşurare a evenimentului, prin dislocarea unor trupe suplimentare de poliţie, astfel încât gay-ii şi lesbienele să poată defila liber prin Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Menţionăm că, până în momentul de faţă, nimeni dintre oficialii de la Chişinău nu a dezminţit această informaţie, deşi ziarul FLUX a expediat pe numele persoanelor cu cele mai înalte funcţii în stat demersuri prin care li se cerea să-şi expună punctul de vedere referitor la această chestiune.
Nicolae FEDERIUC, FLUX

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: