Prima pagină > Uncategorized, Ştire > Cel mai iubit dintre preşedinţi

Cel mai iubit dintre preşedinţi

FOTO: UNIMEDIAPreşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Gimpu, este de marţi, 27 aprilie, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Bucureşti. Înaltul titlu academic semnifică, după cum s-a menţionat în cadrul ceremoniei de decernare, recunoaşterea meritelor deosebite în domeniul dezvoltării şi promovării dreptului şi pentru susţinerea supremaţiei legii. Dacă ne amintim de aşii pe care i-a tot scos din mânecă Ghimpu în ultima perioadă, atunci chiar putem vorbi de „merite deosebite”.

Preşedintele liberal le-a povestit, cu multă mândrie, studenţilor de la Bucureşti despre schimbările promovate de Alianţa pentru Integrare Europeană. Se pare, însă, că ceilalţi lideri ai Alianţei nu împărtăşesc nici pe departe optimismul acestuia. Anterior, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, declarase, nemulţumit, că nici un lider din AIE, în afară de Ghimpu, nu cunoaşte programul vizitei preşedintelui interimar la Bucureşti. Mai mult, un alt deputat PD, Igor Corman, a criticat, la un post de televiziune, discursul lui Ghimpu în Parlamentul României, opinând că acesta nu a fost un discurs al preşedintelui interimar al Republicii Moldova, ci unul al preşedintelui Partidului Liberal. S-au accentuat şi disensiunile legate de participarea ţării noastre la parada militară de la Moscova. După învinuirile aduse lui Mihai Ghimpu de către liderii PD, potrivit cărora acţiunile preşedintelui liberal au o pronunţată miză electorală, ieri şi preşedintele PLDM, Vladimir Filat, l-a acuzat indirect pe acesta că a luat o decizie politică în această chestiune.

Şi Serafim Urechean, preşedintele AMN, a dat de înţeles că prin exacerbarea subiectului privind participarea soldaţilor moldoveni la parada militară de la Moscova, Ghimpu a dorit să atragă atenţia asupra sa. El a mai precizat că orice decizie luată de Alianţă trebuie să fie una colectivă. Deci, se pare că preşedintele interimar este aşteptat cu nerăbdare la Chişinău de către colegii de coaliţie, nu însă pentru felicitările de rigoare.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: