Prima pagină > Uncategorized, Ştire > Ion Negrei, singurul demnitar din Guvern care se împotriveşte manifestării publice a homosexualităţii

Ion Negrei, singurul demnitar din Guvern care se împotriveşte manifestării publice a homosexualităţii

Viceprim-ministrul Ion Negrei se declară împotriva manifestărilor publice ale homosexualilor şi se pronunţă pentru interzicerea paradei gay-lor care urmează să se desfăşoare pe 2 mai la Chişinău. Demnitarul este singurul membru al Guvernului, care a răspuns, până în momentul de faţă, la demersul înaintat de preşedintele Coaliţiei pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, Radu Buşilă, prin care înalţilor demnitari de stat li se cere să se pronunţe dacă sunt PENTRU sau CONTRA afişării publice a homosexualităţii.

Amintim că, acum câteva zile, Coaliţia pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, care întruneşte mai multe organizaţii neguvernamentale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a adresat demersuri miniştrilor şi deputaţilor, prin care le cer să-şi precizeze poziţia faţă de preconizata paradă a gay-lor şi lesbienelor care urmează să se desfăşoare pe 2 mai la Chişinău. De asemenea, Coaliţia a adresat Primăriei capitalei un demers prin care anunţă că va organiza o întrunire de durată în ziua de 2 mai cu genericul “Pentru familie! Pentru un mod de viaţă sănătos!”.

În demersul adresat demnitarilor se spune că opinia acestora faţă manifestările publice ale homosexualilor reprezintă un interes public major, iar opinia publică este în drept să cunoască poziţia fiecărui oficial în parte faţă de această chestiune.

„Întrucât în societate se discută intens un subiect de interes public major cum este atitudinea faţă de homosexualitate, opinia publică este în drept să cunoască atitudinea fiecărui membru al Parlamentului şi al Guvernului în această problemă fundamentală pentru viitorul poporului nostru. În această ordine de idei Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, care reuneşte mai multe organizaţii neguvernamentale, Vă adresează respectuos următoarele două întrebări:

1. Sunteţi PENTRU sau ÎMPOTRIVA manifestării publice a homosexualităţii (aşa-numita lege anti-discriminare, căsătoriile între persoane de acelaşi sex, adopţiile de copii de către cuplurile de homosexuali şi lesbiene)?

2. Sunteţi pentru AUTORIZAREA paradei gay-ilor sau pentru INTERZICEREA unor astfel de întruniri publice?”, se spune în demersul prezentat fiecărui demnitar de stat în parte.

Totodată, membrii Coaliţiei precizează că lipsa unei poziţii univoce va fi calificată ca susţinere tacită a curentului homosexual. În context, ONG-urile anunţă că totalurile acestui blitz-sondaj vor fi făcute publice la 2 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale în faţa cetăţenilor şi a jurnaliştilor şi, din acest motiv, demnitarii sunt rugaţi să-şi facă timp pentru a răspunde la aceste întrebări până vineri, 30 aprilie, ora 18.00.

FLUX

Publicitate
Categorii:Uncategorized, Ştire
  1. aprilie 28, 2010 la 9:52 am

    Foarte bună atitudinea. Trebuie să avem demnitari cu valori şi pro-familie. Cât mai mulţi.

  2. alaandrei
    mai 1, 2010 la 7:32 pm

    Un demnitar care cu adevarat iubeste poporul.Astfel de oameni are nevoie tara noastra.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: