Prima pagină > Ştire > Liderii Alianţei nu sunt… boi

Liderii Alianţei nu sunt… boi

Luni, 3 mai, întreaga conducere a coaliţiei de guvernare, prezentă la apelul unui post de televiziune, a vorbit, la unison, despre faptul că în Alianţă nu există niciun fel de probleme şi că aceasta funcţionează eficient. Cei patru capi ai alianţei au dat impresia că au făcut şedinţe la psiholog înainte de emisiune, fiind într-atât de cooperanţi şi concilianţi. Pe un ton grav, ei au vorbit despre responsabilitatea pe care o au faţă de popor. Nu de alta, da oamenii au de guvernat o ţară.

Cu mult zel, aceştia au încercat să-i convingă pe telespectatori, dar mai ales pe moderatoare, că replicile dure pe care şi le-au adresat săptămâna trecută nu au fost decât un schimb de amabilităţi, ca între prieteni, un exerciţiu de democraţie. Şeful liberalilor, Mihai Ghimpu a spus ferm, ca să înţeleagă şi ceilalţi parteneri ai săi de guvernare, că Alianţa de beton a devenit deja de beton armat, iar neînţelegerile legate de participarea Republicii Moldova la parada de la Moscova au fost depăşite. Mai mult, politicienii au acuzat presa care, chipurile, ar fi exagerat gravitatea divergenţelor şi ar fi rupt declaraţiile din context. „Voi faceţi mai multe probleme decât noi”, a afirmat capul AMN, Serafim Urechean, precizând că „numai boul nu-şi schimbă părerea”. Adică, acuzaţiile lui Filat, cum că unii colegi de-ai săi din alianţă ar lupta mai mult împotriva propriului Guvern, decât a comuniştilor, afirmaţiile lui Lupu despre divergenţele serioase dintre componentele coaliţiei de guvernare, care au intrat într-o fază periculoasă, replica maliţioasă a lui Urechean despre dorinţa preşedintelui interimar de a atrage atenţia asupra sa, prin exagerarea subiectului „9 mai”, semnifică doar nişte deficienţe de interpretare.

Concluzia emisiunii a fost optimistă: “Alianţa a demonstrat prin acţiunile sale că este una funcţională”. Ce a alimentat acest optimism? Poate doar înţelegerea că, dorind să-l pună la punct pe Gimpu, l-au propulsat, de fapt, pe o traiectorie ascendentă, ei înşişi având doar de pierdut în faţa propriului electorat. Aici Ghimpu ar putea exclama ca şi mentorul său spiritual, Traian Băsescu, după alegerile prezidenţiale: „I-am ciuruit!”

FLUX

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: