Prima pagină > Ştire > Concluzia Sondajului IMAS – cine trăieşte rău, va trăi şi mai rău

Concluzia Sondajului IMAS – cine trăieşte rău, va trăi şi mai rău

Datele ultimului sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău atestă cel mai ridicat procent al nemulţumirii privind situaţia economică şi nivelul de trai, din ultimii 5 ani. Astfel, 71% dintre respondenţi se declară nu prea mulţumiţi sau deloc mulţumiţi de situaţia economică în care se află Republicii Moldova. Numai 3 la sută au afirmat că sunt foarte mulţumiţi sau destul de mulţumiţi.

Este negativă şi percepţia situaţiei economice la nivel personal. Doar unul din zece respondenţi consideră că are o situaţie economică mai bună decât acum un an. Numai 0,3% au spus că situaţia lor economică este mult mai bună acum, decât în aprilie 2009. În schimb, 45 la sută din populaţia ţării afirmă că se află într-o situaţie mai proastă.
Insatisfacţia legată de nivelul de trai a diminuat semnificativ încrederea şi speranţele legate de actuala guvernare. În total, 65% au spus că nu sunt mulţumiţi de nivelul de trai, ceea ce este cu aproximativ 20 la sută mai mult decât în octombrie 2009. De asemenea, este foarte mic (21%) numărul celor care cred că nivelul lor de trai se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni. Cei mai mulţi (58%) sunt de părerea că acest nivel se va înrăutăţi sau, în cel mai bun caz, va rămâne la fel de prost.

Populaţia percepe drept greşită direcţia în care se îndreaptă Republica Moldova. Mai mult de jumătate (53%) dintre respondenţi consideră că lucrurile nu merg bine în ţara noastră şi doar 27% cred că lucrurile evoluează într-o direcţie corectă.

Invariabil, un singur procent dintre cei chestionaţi s-au declarat foarte mulţumiţi atât de situaţia economică din ţară, cât şi de propriul nivel de trai şi situaţie economică. De asemenea, acesta este procentul optimiştilor care cred că vor avea o situaţie economică ascendentă şi în viitor. Sondajul nu spune nimic despre cât de apropiaţi sunt aceştia de actuala putere.

Barometrul socio-politic a fost realizat în perioada 15 aprilie – 3 mai 2010, pe un eşantion de 1054 de respondenţi şi are o eroare maximă de ±3%.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: