Prima pagină > Ştire > Tinerii au cerut demisia celui care a promis „să dea la bot” întregii ţări

Tinerii au cerut demisia celui care a promis „să dea la bot” întregii ţări

Directorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC) trebuie să-şi ceară scuze în faţa opiniei publice şi să explice cine sunt acei „băieţi buni”, care sunt gata „să dea la bot ta toată lumea, dacă este nevoie”, a declarat un grupul de iniţiativă a mişcării „Democraţia Acasă”.„Prin aceasta declaraţie, domnul Chetraru a demonstrat încă odată un adevăr pe care mulţi politicieni refuză să îl declare tranşant şi anume că Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei există doar ca instrument de presiune în mâinile personajelor politice”, a declarat Maria Dimineţ, unul din reprezentanţii mişcării tinerilor „Democraţia Acasă”. În opinia ei, această instituţie a demonstrat că nu luptă cu corupţia, ci luptă împotriva persoanelor incomode. „Chetraru a arătat că în activitatea sa, Centrul nu se conduce de legea Republicii Moldova,  ci de indicaţiile unor politicieni. Din afirmaţiile sale reiese foarte clar că cine va merge împotriva premierului sau împotriva celor care se află în anturajul său, „va lua la bot”. Asta înseamnă că nimeni în ţara noastră nu poate fi în siguranţă”, a mai declarat Maria Dimineţ.

Reprezentanţii mişcării „Democraţia Acasă” au constatat cu regret că o mare parte a presei de la Chişinău nu a reacţionat la declaraţiile directorului CCCEC.

„Dacă acest eveniment se întâmpla acum un an, când era o altă guvernare, la sigur o jumătate din presă era să tragă alarma. Mă doare sufletul să recunosc că astăzi, aceeaşi jumătate de jurnalişti care au rămas şi activează în continuare, nu reacţionează în nici un fel”, constată Vasile Costiuc, unul din liderul mişcării „Democraţia Acasă”.

Purtătorul de cuvânt al directorului CCCEC, a declarat că „nu a fost vorba decât de o glumă care a fost spusă într-o ambianţă informală şi nu a purtat în acest fel un caracter denigrator sau ofensator, cu atât mai mult, de ameninţare. Nu a fost vizată nici o persoană, nu a fost vizat nici un grup de cetăţeni, nici populaţia ţării”.

Reamintim că la 6 mai, cu ocazia zilei de naştere a prim-ministrului Vladimir Filat, directorul CCCEC a felicitat şeful guvernului spunând că are „o echipă de băieţi care, dacă va trebui, va da la bot la toată lumea”. Chetraru nu a comentat ulterior în nici un fel această afirmaţie.

Octavian RACU, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: