Prima pagină > Uncategorized > PCRM condiţionează dialogul cu AIE

PCRM condiţionează dialogul cu AIE

PCRM va purcede la un dialog cu alianţa de guvernare în privinţa modificării articolului 78 din Constituţie, numai după ce va fi anunţată dizolvarea legislativului şi va fi numită data alegerilor anticipate. În caz contrar, a precizat liderul PCRM, Vladimir Voronin, orice discuţii sunt inutile. El a afirmat că nimeni nu încurcă pe nimeni să pregătească decretul de dizolvare a Parlamentului, iar deciziile respective ar trebui luate nu mai târziu de 16 iunie curent. Dacă pe 16 iunie Parlamentul nu va fi dizolvat, a declarat Voronin, atunci Alianţa se va transforma intr-o grupare, care uzurpează puterea în stat.

Fostul preşedinte al ţării a opinat marţi, 11 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, că alegerile anticipate ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie, iar până atunci se va reuşi efectuarea modificărilor necesare în Constituţie. Liderul PCRM a mai declarat că formaţiunea pe care o conduce va discuta cu AIE doar varianta de modificare a articolului 78 care prevede alegerea preşedintelui ţării de către Parlament, iar respectiva schimbare va fi valabilă pentru următorul Legislativ.

Vladimir Voronin, a remarcat o poziţie mai pragmatică a liderilor Alianţei, care par să renunţe la încercările insistente de evitare a alegerilor anticipate şi la ideea desfăşurării Referendumului, deoarece, a spus el, nu mai ştiu cum să iasă din situaţia în care au adus ţara.

Partidul Comuniştilor ar vrea ca discuţiile cu Alianţa să fie mediate de reprezentanţii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

De menţionat că unii analişti au recomandat Alianţei să renunţe la propriul proiect de modificare a articolului care se referă la modul de alegere a şefului statului, acceptându-l pe cel propus de Partidul Comuniştilor. Cu atât mai mult, cu cât partidele din cadrul coaliţiei nu au un punct de vedere comun în acest sens.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: