Prima pagină > Ştire > Chirtoacă atacat în judecată pentru îngrădirea accesului la informaţie a cetăţenilor (VIDEO)

Chirtoacă atacat în judecată pentru îngrădirea accesului la informaţie a cetăţenilor (VIDEO)

Primarul municipiului Chişinău urmează să fie chemat în faţa instanţei de judecată fiind acuzat de limitarea liberului acces la informaţie a cetăţenilor. Procesul este intentat de reprezentanţii asociaţiei Juriştilor Creştin-Democraţi, potrivit cărora, actualul primar a refuzat să facă public informaţii cu caracter public legate de veniturile funcţionarilor municipali.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate, luni, 17 mai, în holul primăriei, reprezentanţii AJCD au anunţat că intenţionează să atace în instanţa de judecată primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Decizia juriştilor survine în urma refuzului lui Chirtoacă de a acorda informaţii de interes public solicitate de juriştii creştin-democraţi.

Reprezentanţii AJCD învinuiesc primarul de încălcarea termenului stabilit de lege pentru furnizarea informaţiei, prezentarea necorespunzătoare a informaţiilor solicitate şi refuzul de a face publică informaţia cu privire la salariile angajaţilor Primăriei municipiului Chişinău şi a subdiviziunilor Consiliului municipal Chişinău.

La 5 martie al acestui an, reprezentanţii AJCD s-au adresat cu un demers primăriei municipiului Chişinău, prin care au solicitat informaţiile cu privire la cheltuielile legate de întreţinerea sediului Primăriei, subdiviziunilor şi întreprinderilor municipale.

În răspunsul său oficial, primarul general a refuzat să ofere informaţiile cu privire la salariile funcţionarilor locali, afirmând că „în calitatea sa de angajatori, Primăria municipiului Chişinău şi toate subdiviziunile Consiliului municipal Chişinău nu sunt în drept să comunice unor terţi datele personale ale salariaţilor fără acordul scris al acestora”.

Juriştii creştin-democraţi solicită instanţei de judecată sancţionarea primarului general Dorin Chirtoacă pentru îngrădirea accesului la informaţie, conform art. 71 alin. (1) din Codul contravenţional şi încasarea prejudiciului moral în mărime simbolică de un leu.

Octavian RACU, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: