Prima pagină > Uncategorized > Ministrul Justiţiei va cere noi sancţiuni pentru Muruianu

Ministrul Justiţiei va cere noi sancţiuni pentru Muruianu

http://www.flux.md/sys/upload/DSC03636(2).jpgMinistrul Justiţiei, Alexandru Tănase, va solicita, repetat, sancţionarea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie(CSJ), Ion Muruianu. Amintim că joi, 12 mai, CSJ a admis recursul lui Ion Muruianu şi a casat decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de sancţionare disciplinară a acestuia.

Tănase s-a arătat indignat de hotărârea CSJ, afirmând că este un fapt grav, când un subaltern al preşedintelui Curţii judecă un dosar depus de şeful său.
Ministrul este de părerea că lucrurile se mişcă greu în justiţie şi din cauza unor reprezentanţi ai corpului judecătoresc, afirmând că aceştia nu vor să recunoască faptul că a venit o nouă putere, care vrea să modernizeze sistemul. Faptul că Muruianu a insultat reprezentanţii mass-media nu poate să rămână nesancţionat, a mai precizat Alexandru Tănase. El a spus că va depune, în calitate de Ministru al Justiției, o solicitare suplimentară la Consiliul disciplinar, pentru a examina încă o dată plângerea. Ministrul a precizat că nu va lăsa lucrurile la voia întâmplării şi va solicita sancţionarea de câte ori va fi nevoie.

Anterior, Alexandru Tănase a expediat o scrisoare în adresa Curţii Constituţionale, solicitând anularea Hotărârii Curţii din 27 aprilie 2010, prin care a fost declarată drept neconstituţională Hotărârea Parlamentului cu privire la eliberarea din funcţie a Preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Ion Muruianu. În replică, preşedintele Înaltei Curţi, Dumitru Pulbere, i-a atras atenţia ministrului că, atât Legea cu privire la Curtea Constituţională, cât şi Codul jurisdicţiei constituţionale nu reglementează o astfel de modalitate de adresare către CC de către un subiect cu drept de sesizare. Pulbere i-a răspuns lui Tănase că solicitarea de anulare a Hotărârii nu poate fi acceptată, din motiv că aceste acte normative stipulează expres caracterul definitiv şi irevocabil al deciziilor Curţii Constituţionale. Dar se pare că subiectul „Muruianu” a devenit un război personal al ministrului Tănase.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: