Prima pagină > Uncategorized > Partidul Democrat loveşte, din nou, în Republica Moldova

Partidul Democrat loveşte, din nou, în Republica Moldova

PD salută Declaraţia lui Medvedev şi Ianukovici

Partidul Democrat din Moldova salută eforturile partenerilor internaţionali în vederea soluţionării diferendului transnistrean în formatul 5+2 şi consideră că parteneriatul în cadrul acestui format e capabil să grăbească obţinerea unei reglementări politice viabile şi comprehesive la Nistru.

Salutăm reiterarea de către Rusia şi Ucraina a ataşamentului faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. Părţile au optat pentru transformarea misiunii pacificatoare în una civilă, cu mandat internaţional. Federaţia Rusă şi Ucraina şi-au exprimat disponibilitatea de a se implica în acest proces, ceea ce nu lasă loc pentru suspiciuni că Rusia ar dori să-şi menţină prezenţa militară pe teritoriul Republicii Moldova”, se menţionează într-un comunicat de presă al PD. De asemenea, PD salută şi poziţia ambelor ţări în ceea ce priveşte dorinţa de a vedea regiunea transnistreană în spaţiul juridic unic al Republicii Moldova. „În Declaraţie sunt trasate unele principii în baza cărora pot fi identificate căile de reglementare politică a diferendului: neutralitatea constituţională, care este stipulată în mod expres în Constituţia Republicii Moldova, crearea unui spaţiu juridic, economic şi de apărare unic”, mai menţionează sursa citată.

Amintim că preşedinţii Federaţiei Ruse şi Ucrainei au semnat o Declaraţie prin care este exprimată voinţa politică comună de a contribui în cadrul formatului de negocieri 5+2 la urgentarea reglementării diferendului transnistrean. „Rusia şi Ucraina optează pentru ca soluţia problemei transnistrene să fie identificată doar prin mijloace politice paşnice, în baza unui dialog egal dintre autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol cu scopul determinării unui statut special pentru regiunea Transnistreană în cadrul suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Moldovei, neutralităţii Constituționale şi formării unei zone economice şi a apărării unice”, se menţionează în declaraţia celor doi şefi de stat.

Sursa: Hotnews

Partidul Democrat loveşte, de fapt, în Republica Moldova

Din nou Partidul Democrat al lui Lupu şi Diacov se plasează de partea intereselor străine şi loveşte în Republica Moldova ca stat. Această declaraţie confirmă încă o dată că, de fapt, scopul urmărit de această formaţiune politică este distrugerea statului Republica Moldova. Şi nu e pentru prima dată când PD face asemenea gesturi de dragul obţinerii cu orice preţ a susţinerii politice din partea Kremlinului. Vă amintiţi că Lupu a declarat recent pentru Ăho Moscvâ că planul Kozak de ce urmărea distrugerea Republicii Moldova trebuia semnat în 2003. Diacov şi cu Lupu sunt gată să-şi vândă până şi mamele care i-au născut, doar ca Moscova să le pună mâna pe creştet.

Dacă nu ar fi adevărat ceea ce am scris în aliniatul de mai sus despre PD, atunci această formaţiune politică ar fi emis un alt text privind înţelegerile ruso-ucrainene în privinţa Republicii Moldova:

1. Ar fi cerut retragerea trupelor ruse din teritoriul nostru naţional

2. Ar fi cerut o clarificare a situaţiei privind viitorul misiunii EUBAM de monitorizare a frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean

3. Ar fi făcut apel către întreagă alianţă de guvernământ în vederea obţinerii unui punct de vedere comun şi solidar privind apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova

4. Ar fi făcut trimitere la Legea cu privire la prevederile de baza ale statutului juridic al localităţilor din stânga Nistrului, adoptată în unanimitate de Parlament la 22 iulie 2005

Iată dacă măcar aceste 4 teze s-ar fi conţinut în declaraţia PD, atunci am fi putu să ne reţinem în a afirma că PD este o formaţiune politică care îşi pune drept scop distrugerea statului Republica Moldova.

Sergiu PRAPORŞCIC, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: