Prima pagină > Uncategorized > Prinţesa şi Filfizonul vertical

Prinţesa şi Filfizonul vertical

Un comunicat oficial al Guvernului care le-a scăpat multora, ne informa, cu ceva timp în urmă, că premierul Vladimir Filat, finul de cununie al ex-premierului Ion Sturza ot Pârjolteni, i-a acordat o audienţă la guvern Alteţei Sale Principesa Marina Sturdza, consoarta Prinţului Dimitrie Sturdza din Elveţia. Istorica întâlnire a fost imortalizată de fotografii de la guvern tocmai în momentul în care buzele primului ministru se lipesc frenetic de mâna delicată a Alteţei Sale princiare. Acest moment de apropiere şi contact direct dintre buzele primului ministru şi mâna dreaptă a distinsei nobile ne-a atras atenţia.

Oricât ar fi de spilcuit craiul verde al privatizărilor, fotografia postată pe site-ul guvernului trădează o gafă monumentală şi un bădărănism pe care, suntem siguri, Alteţa Sa princiară le-a trecut cu vederea din politeţe şi condescendenţă. Uitaţi-vă atent cum o salută farmazonul de premier pe principesă! Crescut şi deprins cu protocolul de Lăpuşna, el i-a înşfăcat principesei mâna firavă cu mânoaicele lui de campion al privatizărilor postsovietice, i-a ridicat-o la nivelul organului său de pupat şi a ţocăit prelung, asemenea unui Don Juan de duzină, de parcă am fi asistat la o scenă de cerere în căsătorie. Mai mult ca sigur că principesa Sturdza a avut parte de o experienţă unică. , întrucât până a-i acorda vizita lui Filat, Alteţa Sa a vizitat şi case mai mari, fiind salutată, de fiecare dată, după regula potrivită cu asemenea împrejurări.

Există reguli stricte de etichetă şi protocol pe care orice prim-ministru trebuie să le cunoască, iar un ministru de externe ca, bunăroară, Iurie Leancă, ar fi trebuit să i le bage premierului în capul său cu freză nouă, implantată în ţara din care a venit principesa.

Eticheta şi regulile protocolului oficial spun că sărutul mâinii, ca gest de politeţe şi curtoazie arătat unei doamne, se face, la întinderea mâinii, prin înclinarea corpului şi aplecarea capului, fiind o greşeală rămânerea bărbatului cu spatele drept. Eticheta şi protocolul mai spun că în nici un caz bărbatul nu va trage spre buzele sale mâna doamnei pe care o salută, schiţând mai degrabă un gest de simulare a sărutului decât atingerea fizică. Mâna dreaptă a doamnei trebuie sprijinită de mâna dreaptă a domnului care salută, considerându-se o greşeală gravă, care trimite la familiaritate excesivă sau frivolitate/senzualitate prinderea mâinii doamnei în ambele mâini ale bărbatului.

Ce a făcut necioplitul nostru de premier? A procedat tocmai invers: nu şi-a înclinat corpul, nu şi-a aplecat capul cu percică răsădită, nu şi-a utilizat numai mâna dreaptă, ci ambele membre superioare, a ridicat princiara mână la nivelul botişorului său cu pufuşor, întregul tablou arătând mai degrabă ca o adevărată scenă de dragoste dintr-o telenovelă răsuflată, decât a întrevedere protocolară între pereţii unui guvern.

Văzând manierele din curtea PLDM, nu ne mai mirăm deloc că un fruntaş al partidului premierului a găsit potrivit să-i ofere un ditamai simbol al virilităţii şi verticalităţii masculine care, nu-i aşa?, conferă atâta demnitate premierului încât aceste nu-şi mai permite să se încline în faţa unei prinţese.

Şeful de protocol

FLUX
Publicitate
  1. iulie 15, 2010 la 1:28 pm

    nu vad nimic rau in asta .Dar totusi si ei ar fi un pic mai firavi cu politetia, succese!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: