Prima pagină > Ştire > Guvernarea mobilizează electoratul comuniştilor

Guvernarea mobilizează electoratul comuniştilor

Deputatul comunist, Vadim Mişin, a convocat marţi, 25 mai, o conferinţă de presă în care şi-a expus punctul de vedere cu privire la proiectul de modificare a articolului 78 din Constituţie, propus de Alianţa pentru Integrare Europeană. El a chemat guvernarea să discute cu opoziţia şi nu să se plimbe pe la Strasbourg”.Mişin consideră că AIE conştientizează faptul că proiectul propus de comunişti corespunde recomandărilor Comisiei de la Veneţia. În opinia deputatului, acest proiect este în măsură să deblocheze situaţia: să soluţioneze problema în Parlament şi să asigure alegerea preşedintelui. Vadim Mişin s-a arătat nedumerit de faptul că se caută noi şi noi variante, se fac propuneri inutile de organizare a referendumului, de schimbare a formei de guvernământ, în loc să se ajungă la un compromis pe marginea proiectului existent deja. Deputatul a mai afirmat că problema de bază care face imposibilă alegerea preşedintelui nu este art.78 din Constituţie, ci refuzul majorităţii parlamentare de a ajunge la un compromis cu opoziţia.

Mişin a declarat că Partidul Comuniştilor nu este împotriva referendumului, aşa cum se insinuează. Comuniştii susţin desfăşurarea referendumului, dar ca o formă de comunicare cu poporul, a specificat el, precizând că în situaţia dată referendumul nu poate oferi soluţii.

Referindu-se la posibila interzicere a simbolicii comuniste, deputatul comunist a opinat că aceasta nu va face altceva decât să sporească rating-ul PCRM, să mobilizeze electoratul comunist şi să atragă mai mulţi votanţi de partea formaţiunii. El este de părerea că s-ar putea repeta situaţia din 2001, când Partidul Comuniştilor va obţine fără efort majoritatea în Parlament.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: