Prima pagină > Uncategorized > Cine-i va lua lui Ghimpu cuţitul din mână?

Cine-i va lua lui Ghimpu cuţitul din mână?

https://i0.wp.com/www.flux.md/sys/upload/filat%20ghimpu.JPGPreşedintele interimar, Mihai Ghimpu, este tot mai nemulţumit de partenerii săi de guvernare. El a fost deranjat, mai ales, de declaraţiile Partidului Democrat şi Partidului Liberal Democrat cu privire la modificarea articolului 78 din Constituţie şi stabilirea datei alegerilor anticipate. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Ghimpu a afirmat că chestiunea dată a fost discutată împreună, de toţi cei patru lideri ai AIE, dar unii s-au grăbit s-o prezinte drept propria poziţie. El a spus că aceştia ar fi trebuit să mai aştepte şi s-o anunţe în patru.

În cadrul unei emisiuni televizate, Ghimpu a fost şi mai tranşant, amintindu-le celor care s-au pronunţat pentru alegeri în toamnă cine este şeful şi cine are cuţitul în mână. Preşedintele interimar a precizat că liderii de partide se pot pronunţa în problema respectivă, dar el este cel care va lua decizia finală. Preşedintele liberal consideră că nu este nicio grabă şi nu este nevoie să se ia, până la 16 iunie, o hotărâre privind dizolvarea Parlamentului şi numirii datei alegerilor anticipate. Mai mult, el a spus că Partidul Liberal nu împărtăşeşte părerea PD şi PLDM în ceea ce priveşte dizolvarea legislativului. Preşedintele Interimar a opinat că Parlament trebuie să rămână în funcţie încă trei ani, iar în cadrul referendumului constituţional oamenii să fie întrebaţi dacă vor sau nu alegeri anticipate şi dacă preşedintele trebuie să fie ales de către popor sau Parlament. Totodată, Ghimpu şi-a declarat paternitatea asupra ideii Referendumului, arătându-se supărat de faptul că cineva i-a preluat-o.

În replică, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a spus categoric că Ghimpu va decide aşa cum va decide Alianţa, precizând că formaţiunea pe care o reprezintă este cimentul din betonul coaliţiei de guvernare.
Nici PLDM nu a întârziat cu lovitura de răspuns. Astfel, preşedintele fracţiunii liberal democrate din Consiliului municipal, Ghenadie Dumanschi, l-a acuzat pe primarul liberal Dorin Chirtoacă de faptul că nu gestionează corect banii publici şi nu administrează cum se cuvine capitala.

Deşi în public liderii coaliţiei de guvernare mai încearcă să păstreze aparenţele, afirmând că alianţa nu trage să moară şi chiar este bine mersi, atacurile reciproce şi declaraţiile pe cont propriu devin o practică uzuală, iar cele patru componente acţionează deja ca nişte concurenţi electorali, într-o campanie nedeclarată încă.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: