Prima pagină > Uncategorized > Invazie de broaşte în satele din lunca Prutului

Invazie de broaşte în satele din lunca Prutului

Milioane de broscuţe au invadat câmpiile, drumurile şi satele din lunca Prutului. Se pare că ploile din ultima perioadă au făcut ca micile amfibii să iasă „la atac” şi să ia cu asalt localităţile din zonă. „Puii de broască” sunt striviţi cu zecile de mii sub roţile maşinilor ce se deplasează pe şoseaua care traversează localităţile amplasate în imediata apropiere a lacurilor din lunca Prutului: Crihana Veche, Paşcani, Manta, Vadul lui Isac ş.a. Alte sute de mii traversează însă strada cu brio şi se îndreaptă spre câmpurile şi grădinile localnicilor.

Deocamdată, localnicii nu dau mare importanţă acestui fenomen. Cu toate acestea, este de menţionat că au existat situaţii similare când aceste amfibii au provocat probleme serioase. De exemplu, acum un an, o autostradă din Grecia de mare trafic a fost paralizată după ce milioane de broaşte au ocupat traseul. În consecinţă, circulaţia în zonă a fost oprită, autorităţile fiind nevoite să închidă autostrada până la trecerea broaştelor. Măsurile de restricţionare a circulaţiei au fost absolut necesare după ce trei şoferi au fost implicaţi în accidente deoarece au alunecat pe broaşte.

Un alt caz similar s-a produs şi în România, în 2007. Localnicii au fost îngroziţi după ce o stradă din Oradea a fost invadată de mii de broaşte.

Este de remarcat faptul că creşterea impresionantă a numărului batracienilor în localităţile din lunca Prutului va ademeni aici răpitori care se hrănesc cu astfel de vietăţi, cum ar fi păsările de baltă sau şerpii. Ţinând cont de faptul că meteorologii prognozează o vară extrem de toridă în 2010, nu este exclus ca broaştele să determine creşterea numărului de şerpi veninoşi, lucru care ar expune la un real pericol populaţia din zonă.  FLUX


Publicitate
  1. iunie 20, 2011 la 7:27 pm

    In Buftea este o invazie de broscute, soselele sunt pline seara de aceste broscute, probabil de ordinul a sutelor de mii, constatare din data de 20.06.2011.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: