Prima pagină > Uncategorized > Patriarhia Moscovei binecuvintează partidul lui Pasat

Patriarhia Moscovei binecuvintează partidul lui Pasat

Patriarhia Moscovei şi a întregii Rusii, în după-amiaza zilei de 22 iunie, a postat pe pagina sa de internet o ştire cu titlul: “Protoiereul Vsevolod Ciaplin: Biserica Ortodoxă din Moldova este în drept să să interacţioneze cu o organizaţie politică sau alta în chestiuni utile pentru popor şi Biserică”.

Prezentăm mai jos traducerea românească a ştirii respective, păstrând o maximă fidelitate faţă de originalul rusesc. Ştirea are următorul cuprins:

„Preşedintele Sectorului sinodal pentru interacţiunea Bisericii cu societatea, protoiereul Vsevolod Ciaplin, consideră lipsită de temei recenta declaraţie a preşedintelui interimar al Moldovei, M. Ghimpu, care a criticat mitropolia Moldovei pentru faptul că aceasta chipurile nu ar fi independentă, ci doar o „filială a Bisericii ruse”.

„Pentru mine este absolut evident că Biserica Ortodoxă din Moldova a luat absolut independent toate deciziile privind instruirea religioasă în şcoli”, a declarat părintele Vsevolod pentru „Interfax”.Astfel a comentat sfinţia sa sus-amintita declaraţie a lui M. Ghimpu despre dependenţa mitropoliei Moldovei, declaraţie venită ca răspuns la recenta Declaraţie a Sinodului mitropoliei de susţinere a ideii fostului ministru al Apărării din Moldova., V. Pasat, de desfăşurare a unui referendum pentru introducerea în şcolile din ţară a „Bazelor Ortodoxiei”, precum şi de susţinere a noului partid politic pe care îl creează V. Pasat.

Potrivit preotului, ar fi ciudat ca „într-o ţară ortodoxă, în care Biserica este o parte organică a întregii vieţi a poporului, Biserica să renunţe la a acorda o mână de ajutor în soluţionarea unei chestiuni multaşteptate – predarea în şcoală a unor cunoştinţe pozitive despre creştinism”.

„Totodată, este bine cunoscut faptul că reglementările bisericeşti exclud sprijinirea exclusivă a unui partid politic sau altul de către plinătatea (pleroma) Bisericii, a unui activist politic sau altul în procesele preelectorale”, a menţionat părintele Vsevolod.

Cu toate acestea, aceste reglementări nu pot împiedica interacţiunea cu un politician sau altul sau cu o organizaţie politică sau alta „în chestiuni chestiuni utile pentru popor şi Biserică însăşi”, a adăugat preotul”.

Sursa: patriarhia.ru

Categorii:Uncategorized Etichete:,
 1. iunie 23, 2010 la 7:06 pm

  Istoria asa cm nu o știm, un articol ce trebuie preluat si citit de cat mai multi romani:
  STRICT SECRET
  CC al PCU(b) – Secția de organizare și instructaj
  Tov. Şamberg
  15 august 1944
  I N F O R M A Ţ I E
  privind rezultatele mobilizării în Armata roșie a celor supuși serviciului militar de pe teritoriile „eliberate” ale RSSM și faptele de dezertare.

  Continuarea aici:
  http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/istoria-dezvaluita-continuare-decat.html

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: