Prima pagină > Uncategorized > Republica Contrabandistă Ţigaristan

Republica Contrabandistă Ţigaristan

Din depozitul postului vamal Giurgiuleşti-Galaţi a fost sustras un lot impunător de ţigări – 111 335 de pachete, a căror valoare de piaţă este estimată la 800 000 de lei.

Sustragerea acestui lot de ţigări a fost constatată de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), Direcţia generală teritorială „Sud”. Potrivit unui comunicat de presă al CCCEC, făcut public pe site-ul Centrului (cccec.md), ţigările aveau calitatea de corpuri delicte în mai multe cauze penale iniţiate pe faptul de contrabandă.

CCCEC, în comun cu responsabili de la Biroul vamal Cahul, au efectuat o inventariere a stocurilor de ţigări, confruntând rezultatele acesteia cu datele din evidenţa contabilă. Ca urmare, a fost demonstrată discordanţa acestor cifre şi, respectiv, lipsa corpurilor delicte.

Potrivit comunicatului de presă al CCCEC, pe acest fapt a fost iniţiată o urmărire penală în conformitate cu Articolul 191 al Codului Penal – „delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari”. Totodată, au loc acţiuni procesuale în vederea stabilirii circumstanţelor care au condus la dispariţia acestui lot şi identificarea persoanelor care se fac responsabile de acest fapt.

Amintim că la începutul lunii iunie, autorităţile bulgare au reţinut un lot record de ţigări de contrabandă, 35 de milioane de bucăţi, cu o valoare de peste 7 milioane de euro, care au fost fabricate în Republica Moldova şi care au fost transportate în mod fraudulos peste hotar prin punctul vamal Giurgiuleşti.

Un alt lot de ţigări de contrabandă a fost depistat pe 5 martie 2010 de angajaţii Serviciului vamal Albiţa. 694370 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 1100000 de dolari, au fost scoase prin punctul vamal Leuşeni, fără ca vameşii, grănicerii sau poliţiştii moldoveni să intervină.

Deocamdată, în nici unul dintre aceste cazuri de contrabandă cu ţigări nu au fost identificaţi vinovaţii şi reţelele care le-au organizat.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: