Prima pagină > Uncategorized > Votează împotriva mirosului neplăcut

Votează împotriva mirosului neplăcut

Luni, 28 iunie 2010, Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă a lansat în faţa Primăriei municipiului Chişinău Campania de colectare a semnăturilor împotriva mirosului neplăcut din capitală „VOTEAZĂ ÎMPOTRIVA MIROSULUI NEPLĂCUT”. Doar în timpul acţiunii de lansare, cei 10 participanţi, majoritatea tineri, au reuşit să colecteze peste 200 de semnături de la locuitorii municipiului Chişinău, nemulţumiţi de mirosul neplăcut şi înţepător din capitală.

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al coaliţiei, semnăturile şi un demers prin care locuitorii capitalei îşi exprimă revolta faţă de faptul că administraţia municipală nu a întreprins nimic în ultimii 20 de ani pentru a elimina cauzele apariţiei mirosului urât şi insuportabil vor fi depuse Primarului general şi Consiliului municipal Chişinău.

Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă (CCGDT) va cere printr-un demers luarea în regim de urgenţă a măsurilor eficiente în vederea eliminării definitive a cauzei apariţiei mirosului neplăcut din capitală. În cazul în care autorităţile municipale vor ignora cererea noastră, vom ataca în instanţa de judecată factorii de decizie responsabili cu cerere colectivă.

Radu Buşilă, preşedintele CCGDT, a menţionat că aerul cu miros neplăcut, răspândit în toată capitala, conţine metan – un gaz toxic, provenit din nămolul de la Staţia de epurare, care, mutat fiind din geo-tuburi în câteva gropi din apropiere, provoacă efectul de seră şi prezintă un pericol real pentru sănătatea cetăţenilor. El a subliniat că la Bubuieci, localitate situată în preajma Staţiei, deja fiecare al 8-lea locuitor este bolnav de cancer, iar vârsta medie de viaţă este de 50 de ani! Coaliţia Civică pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă nu va admite ca aceste lucruri să se întâmple şi în municipiul Chişinău.

Totodată, preşedintele Coaliţiei Civice pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă a propus ca nămolul de la Staţia de epurare să fie transformat în biogaz. Astfel, cu o investiţie minimă, cu ajutorul metan-tancurilor, proiect mai ieftin şi mai rentabil decât Geotube, putem reduce substanţial cheltuielile Staţiei pentru consumul de energie electrică şi putem obţine chiar surplus de energie. folosită raţional.

Semnăturile vor fi colectate şi on-line prin intermediul reţelei de internet.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: