Prima pagină > Uncategorized > RADU BUŞILĂ: Guvernul Filat cedează ucrainenilor o parte din teritoriul naţional

RADU BUŞILĂ: Guvernul Filat cedează ucrainenilor o parte din teritoriul naţional

Preşedintele Coaliţiei pentru o Guvernare Democratică şi Transparentă, Radu Buşilă, a declarat pentru FLUX că înţelegerea la care au ajuns Chişinăul şi Kievul privind cedarea definitivă în proprietatea Ucrainei a segmentului de şosea de 7,7 km şi a terenului adiacent din regiunea satului Palanca este una ilegală.

„Conform articolelor 1 şi 3 din Constituţia Republicii Moldova, statul este indivizibil, iar teritoriul lui este inalienabil. Adică nici un metru pătrat nu poate fi înstrăinat unui alt stat. Ceea ce se întâmplă astăzi cu traseul de la Palanca este o încălcare flagrantă a Constituţiei Republicii Moldova şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, şi anume, a dreptului la proprietate”, a spus Radu Buşilă.

Totodată, Buşilă apreciază că toate tratativele care au fost purtate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova cu partea ucraineană au avut un caracter secret, fiind total netransparente. Acest lucru a avut loc în pofida promisiunilor date de premierul Filar şi de ministrul de Externe, Leancă, că tratativele vor purta un caracter transparent şi vor fi pe larg mediatizate.

Înţelegerea la care au ajuns Chişinăul şi Kievul se bazează pe Protocolul adiţional la Tratatul de frontieră cu Ucraina, care prevede că jurisdicţia pe acest traseu se transmite ţării vecine. Radu Buşilă precizează însă că acest protocol este neconstituţional, el atentează la suveranitatea ţării. Conform Constituţiei, pe tot teritoriul ţării noastre se aplică legislaţia ţării, însă în cazul acestui traseu se va aplica legislaţia Ucrainei, ceea ce este ilegal şi neconstituţional.

Radu Buşilă consideră că autorităţile de la Chişinău nu fac altceva decât să cedeze ucrainenilor o parte din teritoriul Republicii Moldova.

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: