Prima pagină > Ştire > Kommersant: Zeci de camioane cu vin moldovenesc sunt blocate în vama rusească după ce Ghimpu a semnat decretul cu privire la Ziua ocupaţiei sovietice

Kommersant: Zeci de camioane cu vin moldovenesc sunt blocate în vama rusească după ce Ghimpu a semnat decretul cu privire la Ziua ocupaţiei sovietice

După semnarea decretului lui Mihai Ghimpu, circa 30 de camioane cu vin din Republica Moldova sunt blocate în vama Solnţevo de lângă Moscova, au declarat pentru PublikaTV reprezentanţi ai vinificatorilor din ţară. „Totodată, ruşii au interzis transportarea a patru vagoane încărcate cu vin moldovenesc în vrac”, declară preşedintele Uniunii Oenologilor, Gheorghe Arpentin.

Potrivit lui, în această situaţie au de suferit aproximativ 15 companii din ţara noastră, care exportă vin în Rusia. „Potrivit datelor oficiale, este vorba despre 30 de camioane, însă din informaţiile care le deţin vă pot spune că cifra ajunge la peste 80 de camioane blocate”, a mai precizat Arpentin pentru acelaşi post de televiziune.
Informaţia despre blocarea vinului moldovenesc în vama rusească a fost făcută publică de ziarul rusesc Kommersant, care scrie că serviciul sanitar al Federaţiei Ruse a găsit neajunsuri în calitatea acestuia. Potrivit publicaţiei, vinificatorii moldoveni au bombardat ambasada Rusiei cu scrisori, în care cer explicaţii în legătură cu barierele impuse de ruşi la importul producţiei moldoveneşti.

UNIMEDIA precizează că la 24 iunie, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a desemnat ziua de 28 iunie drept Zi de Comemorare a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940, „când trupele sovietice au ocupat teritoriul Basarabiei şi partea de nord a Bucovinei, contrar voinţei populaţiei acestor ţinuturi”.
Sursa: UNIMEDIA cu referire la PublikaTV

Publicitate
 1. Mihai
  iulie 6, 2010 la 5:15 pm

  Dacă cedează Palanca e rău, dacă spune lucrurilor pe nume – iar e rău…

 2. Vali
  iulie 9, 2010 la 10:31 am

  Onisenko a declarat ca nu este nimic politic in decizia cu privire la blocarea vinurilor. Deci nu e din cauza lui Ghimpu.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: