Prima pagină > Uncategorized > Raportul Comisiei Cojocaru a fost tras pe linie moartă

Raportul Comisiei Cojocaru a fost tras pe linie moartă

Alianţa pentru Integrare Europeană a decis luni, 5 iulie, să amâne şedinţa specială a legislativului, programată pentru data de 6 iulie, în cadrul căreia urma să fie examinat Raportului comisiei Cojocaru privind studierea regimului comunist. Examinarea Raportului este amânată deja pentru a doua oară. Anterior, Alianţa a contramandat şedinţa Parlamentului din 28 iunie curent, în cadrul căreia trebuia să aibă loc condamnarea regimului totalitar comunist. Printr-un controversat decret al preşedintelui interimar, 28 iunie a fost declarată drept zi a ocupaţiei sovietice.

Liderii celor patru partide din cadrul coaliţiei de guvernare nu au ajuns la un numitor comun în privinţa hotărârii pe care ar fi trebuit să o adopte Parlamentul. Precizăm că, potrivit recomandărilor Comisiei, preşedintele liberal, Mihai Ghimpu, intenţiona să propună deputaţilor interzicerea denumirii de partid comunist, a simbolurilor comuniste, între care secera şi ciocanul, actualmente simboluri ale PCRM, dar şi elaborarea unei legi a lustraţiei.

După şedinţa Alianţei, reprezentanţii AIE au declarat că urmează să se mai lucreze asupra raportului Comisiei Cojocaru cu privire la studierea regimului comunist. În opinia preşedintelui PD, Marian Lupu, Comisa trebuie să-şi continue munca. Anterior, Lupu a declarat categoric, în cadrul unei emisiuni televizate, că şedinţa Parlamentului din 6 iulie nu va avea loc, ameninţând că în caz contrar deputaţii din fracţiunea PD nu vor participa la aceasta.

Şedinţa plenară de marţi a fost amânată pentru miercuri, 7 iulie, când deputaţii vor stabili data desfăşurării referendumului constituţional privind modificarea procedurii de alegere a şefului statului.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: