Prima pagină > Uncategorized > Rusul Onişenko îşi bate joc de Guvernul Filat

Rusul Onişenko îşi bate joc de Guvernul Filat

Şeful serviciului sanitar rus, Ghenadii Oniscenko: Guvernul Moldovei este unul incompetent, iar vinul moldovenesc e bun de vopsit gardurile!

„Guvernul Republicii Moldova, în persoana domnului Filat, îşi demonstrează incapacitatea totală de a face ordine în domeniul vinicol. După embargoul impus vinurilor moldoveneşti în 2006, producătorii locali au învăţat lecţia şi au sporit producerea vinului calitativ pentru ca să poată ajunge pe piaţa rusă. Acum, calitatea vinului a scăzut iar dramatic.
Domnul Filat ar fi bine să se concentreze pe lucruri mai importante pentru Republica Moldova, dar nu pe cele, pe care, se pare, că le rezolvă acum. Dar, eu nu am de gând să-i dau sfaturi lui”, a declarat marţi pentru Radio „Eho Mosckvâ”, şefului Serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor, Ghenadii Oniscenko.

Potrivit lui, acum la vama rusească se află circa 40 de camioane pline cu vin moldovenesc. „Situaţia creată nu are nici o tangenţă cu politica. De fapt, din 30 iunie până la 2 iulie, am găsit în 102 de mii de sticle de vin ale companiilor „Alianţa-Vin”, „Suvorov Vin” şi „DK Intertrade” substanţe periculoase pentru sănătatea oamenilor. Sunt nişte pesticide precum metaloxil, iar vinul care îl conţine nu poate ajunge nicidecum pe piaţa rusă. Vinuri ca „Ciornâi prinţ” (Черный принц), „Ciornaia grafinia” (Черная графиня) şi „Muscat Zolotoi” (Мускат золотой) vor fi întoarse înapoi în Moldova. Ele nu sunt bune, nu prezintă nici un interes pentru nimeni, poate doar să vopsească garduri cu ele. Nu ştiu dacă putem vorbi de embargo, dar constatăm situaţia care este astăzi”, a mai precizat acesta pentru postul de radio mosocvit.
Sursa: UNIMEDIA cu referire la Eho Mosckvâ

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: