Prima pagină > Părerea mea > PLDM şi două noi cazuri de contrabandă cu ţigări peste Prut

PLDM şi două noi cazuri de contrabandă cu ţigări peste Prut

Miercuri, 18 august, Fundaţia Moldova pentru Europa  a postat pe site-ul său (http://moldovapentrueuropa.blogspot.com) o ştire despre alte două noi cazuri de contrabandă cu ţigări în care sunt implicaţi funcţionari publicii din actuala Alianţă de guvernământ din Republica Moldova. Titlul materialului este: Doi oameni din PLDM-ul lui Filat prinşi la Albiţa făcând trafic cu ţigări.

Iată ştirea: „În data de 16 august, la orele 9.00 dimineaţa, la Vama Albiţa, autorităţile române l-au reţinut pe cetăţeanul moldovean Iurie CERBARI, membru activ PLDM, consilier pe probleme speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova pentru infracţiunea de contrabandă cu ţigări. Au fost capturate 10 000 de pachete. Cerbari poate fi identificat uşor ca angajat al MAE, el încercând să scape folosindu-se tocmai de această calitate (un simplu telefon la MAE sau o interpelare la poliţia de frontieră din România ar putea rezolva misterul).

În 16 august, seara, la Vama Albiţa autorităţile vamale române l-au reţinut pe Aurel GUILA, şoferul ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie RENIŢĂ, proaspăt numit în funcţie de premierul republicii, Vlad Filat, pentru aceeaşi infracţiune de contrabandă cu ţigări. Captura a fost de 5.000 de pachete. La  fel, informaţiile pot fi confirmate de autorităţile române.

Aşadar, se pare că autorităţile române îşi fac bine treaba, arestând într-o zi doi membri ai partidului condus de premierul Filat, persoane care au şi funcţii în cadrul Guvernului (funcţii mai mici, dar dotate cu legitimaţii). Cam asta înseamnă lupta împotriva mafiei despre care fraţii Ţopa şi Sergiu Mocanu nu ştiu sa vorbească (deşi ştiu foarte bine cine este adevăratul beneficiar al traficului).

Cam aşa înţelege şi Uniunea Europeana să integreze Republica Moldova în spaţiul european. Nu vom ajunge niciodată să fim membri UE dacă siguranţa frontierelor nu va fi un fapt cert, iar grupările de traficanţi nu vor fi anihilate.

O veste cât se poate de proastă pentru traficanţii din PLDM, România a fost dotată cu cel mai performant sistem de securizare a frontierelor (care este interconectat cu sistemul european de securitate). Aşa că sprijinul traficanţilor din partea complicilor din mediul politic românesc va dispărea tocmai pentru că problema traficului cu ţigări a devenit una prioritară pentru UE. Cu alte cuvinte, UE le-a spus oficialilor români: Nu mai furaţi în complicitate cu fraţii voştri moldoveni, pentru ca ştim!

În prezent, în România sunt puşi sub acuzare peste 2000 de cetăţeni români şi moldoveni pentru infracţiuni de trafic cu ţigări (peste 300 sunt arestaţi).

Fundaţia Moldova pentru Europa va sesiza membri Parlamentului European cu privire la chestiunea traficului de ţigări, prezentând şi informaţiile de mai sus”.

Ministerul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene, Serviciul Vamal şi oficialii din Guvern nu au comentat în nici un fel ştirea despre cele două noi cazuri de contrabandă cu ţigări peste Prut.

FLUX

Publicitate
 1. Dan Ghelase
  august 20, 2010 la 11:47 am

  Oricum, mie-mi plac produsele din Basarabia si le caut cu prioritate.
  Si fumez numai tigari de contrabanda, singurele care mi le permit, ca un semn de rezistenta…

 2. Valentina
  august 20, 2010 la 1:42 pm

  Este foarte straniu că majoritatea cazurilor de trafic cu ţigări, pe parcursul ultimului an de zile, sunt descoperite de către autorităţile române,reiese că colaboratorii Serviciului Vamal cu bună ştiinţă „închid ochii”, altfel nu se explică, căci sunt dotaţi cu scaner performant. Ultimile două cazuri, cu implicarea a două persoane oficiale din actuala guvernare, sunt pur şi simplu revoltătoare. RUŞINE MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE ŞI AL INTEGRĂRII EUROPENE, SERVICIULUI VAMAL, AMBELE GESTIONATE DE MEMBRII PLDM ŞI GUVERNULUI ÎN ÎNTREGIME, IATĂ ADEVĂRATA FAŢĂ A CELOR DE LA GUVERNARE:FAPTA NU DISCURSURILE PROEUROPENE…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: