Prima pagină > Uncategorized > Iurie Roşca: Cazul Reşetnicov este de o gravitate fără precedent. Sper că reprezentanţii instituţiilor de drept îşi vor face datoria şi îi vor găsi pe făptaşi

Iurie Roşca: Cazul Reşetnicov este de o gravitate fără precedent. Sper că reprezentanţii instituţiilor de drept îşi vor face datoria şi îi vor găsi pe făptaşi

„Ceea ce i s-a întâmplat lui Artur Reşetnicov este de o gravitate fără precedent. În nici o campanie electorală, începând cu 1990, acte de o asemenea gravitate nu au fost înregistrate”. Aşa a comentat liderul PPCD, Iurie Roşca, cazul fostului şef al SIS, Artur Reşetnicov, care a fost răpit şi torturat în seara zilei de luni, 22 noiembrie.

„Vreau să-mi exprim consternarea, regretul şi compasiunea pentru ceea ce a păţit Artur Reşetnicov, cetăţean al Republicii Moldova, care a fost maltratat în mod bestial de nişte persoane necunoscute. Un astfel de caz este unul fără precedent în istoria politică a Republicii Moldova. În nici o campanie electorală, începând cu 1990, acte de o asemenea gravitate nu au fost înregistrate. Sper din toată inima că instituţiile statului de drept îşi vor face datoria cât mai operativ, astfel încât, până la încheierea campaniei electorale, să putem afla în ce măsură se investighează operativ şi eficient acest caz, iar dacă nu, sperăm că, după succesiunea la guvernare se va vărsa lumină asupra acestei situaţii regretabile de o gravitate fără precedent. Vreau să remarc şi faptul că această campanie electorală este cea mai violentă, cea mai tensionată, cu permanente abuzuri administrative, în lipsa unei competiţii electorale care să asigure egalitatea şanselor competitorilor politici”, a declarat Iurie Roşca, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PPCD s-a arătat convins că motivele pentru care fostul şef al SIS, în prezent candidat pe lista electorală a PCRM, a fost răpit şi molestat le constituie secretele pe care acesta le deţine în virtutea funcţiei pe care a deţinut-o. „Artur Reşetnicov deţine foarte multe secrete. În mod firesc, aceste secrete pot şi, probabil, dezavantajează anumite partide din actualul arc guvernamental. De asemenea, presupun că Artur Reşetnicov deţine foarte multe informaţii delicate cu privire la Vladimir Voronin şi PCRM şi la afacerile legate de acest partid. Informaţii care ar fi putut fi extrem de utile adversarilor politici ai PCRM. Cert este că omul e în spital într-o stare foarte gravă şi sunt foarte curios să văd care vor fi reacţiile, cel puţin oficiale şi formale, măcar de faţadă a celor care exercită puterea în Republica Moldova. Niciodată în toiul unei campanii electorale, nimeni dintre oficiali nu s-a pomenit într-o astfel de situaţie, mai ales unul de asemenea rang. Gândiţi-vă şi la faptul că, dincolo de faptul că reprezintă un partid sau este suporterul unui partid care poate nu este pe gustul dumneavoastră, Artur Reşetnicov are copii mici, are mamă, soţie şi este într-o situaţie dramatică. Prin urmare, sentimentul de solidaritate şi compasiune trebuie să fie cel care predomină asupra preferinţelor noastre electorale. Motiv pentru care eu personal îi voi face o vizită la Spitalul de Urgenţă unde este internat. Am să merg să strâng mâna şi să-mi exprim regretul pentru cele întâmplate. Indiferent cine ar fi fost acesta, eu aş fi procedat la fel. Întotdeauna când se întâmplă astfel de lucruri trebuie să ne gândim cui serveşte”, a mai spus Iurie Roşca.

Fostul director al SIS, Artur Reşetnicov a fost răpit în seara zilei de ieri de nişte persoane necunoscute. Potrivit primelor depoziţii, necunoscuţii l-au ameninţat cu moartea, torturat şi i-au injectat substanţe psihotrope, cerându-i să ofere informaţii care l-ar denigra sau compromite pe liderul comuniştilor Vladimir Voronin. Reşetnicov a fost găsit de soţia sa în apropiere de casă cu multiple răni, inclusiv în regiunea capului. În momentul de faţă, Artur Reşetnicov este internat în stare gravă la secţia neurochirurgie a Spitalului de urgenţă.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: