Prima pagină > Uncategorized > Judecătoria Centru: Poliţia a încălcat legea când l-a reţinut pe un candidat PPCD

Judecătoria Centru: Poliţia a încălcat legea când l-a reţinut pe un candidat PPCD

Instanţa de judecată a obligat Comisariatul de poliţie Centru să restituie candidatului PPCD la funcţia de deputat, Alexandru Repida, materialele electorale confiscate 25 octombrie 2010. Totodată, poliţiei i s-a cerut să anuleze amenda în sumă de 400 de lei, pe care era obligat să o achite reprezentantul PPCD.

Decizia a fost luată de Judecătoria Centru a capitalei pe 23 noiembrie 2010, în urma unei contestaţii depuse de Repida, prin care ultimul solicita ca acţiunile poliţiştilor să fie declarate ilegale şi să fie anulat procesul-verbal care constata presupusa contravenţie. Astfel, în hotărârea emisă de preşedintele completului de judecată C. Urâtu se cere: „Anularea procesului-verbal cu privire la contravenţie din 25.10.2010 în privinţa lui Alexandru Repida şi încetarea acestui proces contravenţional. Obligarea Comisariatului de poliţie Centru să restituie lui A. Repida fişele de agitaţie electorală, în număr de 254 bucăţi, confiscate prin procesul-verbal din 25.10.2010 de inspectorul Alexandru Ciugureanu”.

Şedinţa de judecată a avut loc în lipsa reprezentanţilor Comisariatului de poliţie Centru, care au refuzat să participe la proces.

Amintim că incidentul care constituie subiectul litigiului menţionat a avut loc pe 25 octombrie 2010, la ora 17.20. Alexandru Repida, tânăr candidat la funcţia de deputat din partea PPCD, a fost reţinut de doi colaboratori de poliţie, în momentul în care purta discuţii cu alegătorii în stradă. Acesta avea la el peste 200 de exemplare cu manifestul electoral al partidului pe care îl reprezintă, care constau în foi de format A 4, tipărite la imprimantă. Este vorba de manifestul electoral al partidului intitulat „Cum a fost guvernată ţara până acum, cum o va guverna PPCD”, descărcat de pe pagina electronică a PPCD.

Motivul invocat de oamenii legii a fost că pe foile cu manifestul electoral nu este indicat tirajul şi tipografia. În pofida faptului că Alexandru Repida s-a legitimat, prezentând poliţiştilor legitimaţia de candidat la funcţia de deputat, poliţiştii, după ce au discutat la telefon cu superiorii, l-au reţinut şi l-au dus la secţia de poliţie nr. 1 din sectorul Centru al capitalei, aplicându-i o amendă de 400 de lei. Procesul-verbal a fost întocmit de către agentul constatator din cadrul Comisariatului de Poliţie al sectorului Centru, locotenentul de poliţie Alexandru Ciugureanu.

Menţionăm că Alexandru Repida a fost reprezentat în instanţă de preşedintele Asociaţiei Juriştilor Creştin-Democraţi, Radu Buşilă.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: