Prima pagină > Uncategorized > O nouă captură record de ţigări de contrabandă din Moldova. Filat tace…

O nouă captură record de ţigări de contrabandă din Moldova. Filat tace…

Potrivit unui comunicat al autorităţilor române din vineri, 12 noiembrie 2010, în România a fost reţinut un lot de ţigări de contrabandă din Republica Moldova, valoarea vamală al căruia depăşeşte două milioane de dolari.
Lotul de ţigări a fost depistat la 11 noiembrie la un depozit din oraşul Urziceni. În total, au fost reţinute 669 875 pachete de ţigări de marcă “MT”, “Plugarul”, “Doina”, “Ronson”, “West”, “LM”, “Jin Ling”, “R1”, “Superkings” fără documente de însoţire, iar o parte din acestea aveau timbre de acciz din Moldova.

Presa din România titrează că lotul cu ţigări de contrabandă a trecut prin punctul vamal Albiţa-Leuşeni, iar unul din liderii grupării criminale este Robert Gârleanu, care deţine dubla cetăţenie moldo-română. Se mai cunoaşte că Gârleanu este urmărit de autorităţile moldovene pentru omor triplu, comis în anul 2000.

Autorităţile din Moldova deocamdată nu au reacţionat referitor la acest caz de rezonanţă.

Potrivit mai multor observatori, creşterea considerabilă a cazurilor de contrabandă cu ţigări din Moldova a fost atestată odată cu venirea lui Vladimir Filat în fruntea Guvernului. De menţionat că atât şeful Serviciului Grăniceri, cât şi directorul Serviciului Vamal al Moldovei, care este şi ruda lui Filat, au fost propuşi în această funcţie de către actualul premier, Vladimir Filat, în privinţa căruia procurorii români au intentat un dosar penal pe caz de contrabandă cu ţigări încă la finele anilor 1990.

De remarcat că în perioada aflării lui Vladimir Filat în funcţia de premier, s-a înregistrat o creştere considerabilă a cazurilor de contrabandă cu ţigări din Moldova în România. Cel mai răsunător caz a fost înregistrat pe data de 5 martie 2010, când vameşii moldoveni au permis contrabandiştilor să transporte în România prin punctul vamal Leuşeni cea mai mare partidă cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste un milion de dolari americani.

Din aprilie 2009, şeful Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, a exercitat şi funcţia de administrator al companiei române “KAPITAL INVEST COMPANY” S.A., în care acţionarii majoritari sunt soţii Filat Vladimir şi Filat Nadejda (Sanda).

După: http://www.omg.md

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: