Prima pagină > Uncategorized > Opţiunea PPCD: 28 noiembrie – ultima zi de război, prima zi de pace

Opţiunea PPCD: 28 noiembrie – ultima zi de război, prima zi de pace

Pentru a pune capăt războiului politic, duşmăniei şi dezastrului economic, Partidul Popular Creştin Democrat trebuie să se impună la alegerile din 28 noiembrie ca forţă de echilibru, stabilizatoare şi constructivă între cele două tabere care se duşmănesc: comuniştii şi liberalii. Declaraţia aparţine liderului creştin-democrat Iurie Roşca şi a fost făcută într-o conferinţă de presă, astăzi, în ultima zi a campaniei electorale.

Iurie Roşca a declarat că liberalii, care au guvernat aducând ţara la dezastru, sunt gata să comită orice crimă pentru a se menţine cu orice preţ la guvernare:
În ultimul an şi jumătate Republica Moldova s-a transformat într-un butoi cu pulbere. Poporul este instigat la ură, violenţă şi distrugere. Ţara se prăbuşeşte într-o sărăcie cumplită, satele sunt devastate de mizerie, nedreptate şi suferinţă.
Cei care au pus mâna pe putere prin violenţă astăzi îi vorbesc cu făţărnicie poporului flămând şi călcat în picioare despre realizări economice şi integrare europeană. 7 aprilie 2009, cea mai neagră zi din istoria modernă a ţării, a învrăjbit lumea şi a cauzat distrugeri, pierderi materiale şi frică. Vinovaţii pentru acele crime grave nu au fost judecaţi. Ei stau în fruntea ţării şi mai nădăjduiesc să amăgească lumea din nou, ca să îi voteze tot pe ei.
Referendumul din 5 septembrie, pus la cale de guvernanţi, s-a întors ca un bumerang peste capetele lor şi le-a măturat orice drept de a mai rămâne în fruntea statului.
Acum, când cei de la putere simt că le fuge pământul de sub picioare, că poporul îi va pedepsi prin vot pentru abuzuri şi hoţii, ei pun la cale noi provocări şi conflicte.
Liberalii toarnă gaz pe foc, flutură ameninţător din topoare şi sunt gata să ne împingă într-o nouă baie de sânge.
Ei sunt în stare să comită orice crimă, să organizeze orice provocare, numai să se menţină la putere cu price preţ
”.

Iurie Roşca susţine că şi comuniştii îşi ascut securea răzbunării:
Comuniştii, duşmanii liberalilor, ascut şi ei securea răzbunării.
Ţara nu are nevoie de o revanşă comunistă. Voronin trebuie să plece. El a făcut tot ce a putut pentru ţara noastră. El are şi merite, şi greşeli. E timpul să se retragă. Comuniştii nu trebuie lăsaţi să revină din nou. Nu ne trebuie noi baricade, confruntări şi izolare internaţională. Nu avem nevoie nici de revoluţii bolşevice, dar nici de noi lovituri de stat liberale”.

Preşedintele PPCD susţine că pentru a construi ţara, pentru a ridica din genunchi economia este nevoie ca hoţii şi oligarhii să plece de la putere, ei trebuie debarcaţi prin votul popular.
Partidul Popular Creştin Democrat trebuie să se impună ca forţă de echilibru, stabilizatoare şi constructivă între cele două tabere care se duşmănesc.
Noi nu-i vom lăsa să ne sfâşie ţara. Îi vom chema la calm şi la dialog.
Noi, creştin-democraţii, vrem să aducem pacea şi buna înţelegere în societate.
PPCD cheamă toţi oamenii de bună credinţă să punem capăt războiului politic, duşmăniei şi dezastrului economic.
Ca să putem construi împreună ţara noastră, ca să ridicăm din genunchi economia, hoţii şi oligarhii trebuie să plece.
Să-i alungăm prin votul nostru solidar pentru Partidul Popular Creştin Democrat.
De-a lungul anilor fiecare dintre noi a mai făcut şi greşeli. Şi eu am avut greşelile mele. Dar am învăţat din mers, am suferit pentru nereuşitele ţării şi ne-am ridicat din nou ca să punem umărul la ridicarea neamului din mizerie şi nedreptate.
Noi, creştin-democraţii, suntem liberi de orice obligaţii faţă de milionari, nu am făcut cârdăşie cu mafioţii şi vom rămâne independenţi în luarea de hotărâri ca demnitari în serviciul poporului.
Astăzi suntem mulţi şi puternici. Avem prieteni în toate colţurile ţării.
Alături de noi sunt şi moldovenii din codrii Moldovei, şi ucrainenii din nordul ţării, şi găgăuzii de la Comrat, şi bulgarii de la Taraclia, şi ruşii din oraşele noastre.
Toţi împreună suntem poporul acestei ţări, solidari şi deopotrivă responsabili pentru soarta ei.
Acum vine ziua hotărâtoare când trebuie să ne unim puterile. Forţa noastă este în unitate. La 28 noiembrie vom pune capăt definitiv războiului politic. Pentru asta vom vota împreună Partidul Popular Creştin Democrat. Ştim bine: numai împreună vom reuşi. Dumnezeu să binecuvânteze Republica Moldova”
, a mai declarat Iurie Roşca.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: