Prima pagină > Uncategorized > Toporul şi ciocanul, armele electorale ale PL

Toporul şi ciocanul, armele electorale ale PL

Nu e o glumă! Liberalii lui Ghimpu şi Chirtoacă îşi atacă oponenţii politici cu topoare şi ciocane

O echipă de agitatori electorali de la Organizaţia de Tineret a PPCD „Noua Generaţie” a fost agresată sâmbătă, 20 noiembrie, în comuna Coloniţa din municipiul Chişinău, de câteva persoane înarmate cu topoare şi ciocane. Agresorii au recurs la intimidări şi ameninţări verbale, au rupt materialele electorale ale tinerilor de la „Noua Generaţie” şi i-au somat să părăsească localitatea. La faţa locului s-a deplasat o echipă a poliţiei pentru a-i identifica pe agresori, care, între timp, s-au făcut nevăzuţi, părăsind localitatea. Unul dintre tinerii agresaţi, Alexandru Repida, care este şi candidat la funcţia de deputat pe lista electorală a PPCD, a declarat că, din ameninţările pe care le proferau, agresorii păreau a fi simpatizanţi ai Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă. Una dintre victime a reuşit să-i filmeze şi să-i fotografieze pe agresori cu ajutorul telefonului mobil.

„Noi am acţionat conform legii. Făceam agitaţie electorală într-un mod absolut paşnic şi legal. La un moment dat, am fost atacaţi de patru persoane. Unul dintre ei avea la el un topor, iar ceilalţi erau înarmaţi cu ciocane. Au încercat să ne distrugă maşina cu care ne deplasam, ne-au smuls drapelele cu sigla PPCD şi au atacat-o pe o colegă de-a noastră, Ecaterina Pânzaru, căreia, după ce au bruscat-o, au încercat să-i sustragă aparatul foto şi telefonul mobil. Din ameninţările pe care le proferau, am dedus că agresorii sunt simpatizanţi ai Partidului Liberal, liderii căruia, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă, sunt originari din Coloniţa. În momentul de faţă, cazul este anchetat de poliţie care, sperăm că îi va identifica şi pedepsi pe agresori”, a declarat pentru FLUX Alexanndru Repida.

În context, candidatul PPCD şi-a exprimat regretul şi îngrijorarea vizavi de faptul că „exponenţii unui partid, care se autodefineşte democratic şi proeuropean, recurg la astfel de metode total antidemocratice şi periculoase”. „Acesta nu este singurul caz când reprezentanţii partidului nostru sunt bruscaţi sau intimidaţi de exponenţii unor partide concurente, sau chiar de către unii reprezentanţi ai organelor de drept, care, în loc să vegheze asupra respectării legii, recurg ei înşişi la acţiuni ilegale, doar pentru a favoriza partidele aflate astăzi la putere. De aceea, doresc să-mi exprim public regretul faţă de cele întâmplate şi să-i îndemn pe colegii de la celelalte partide politice să dea dovadă de un comportament decent şi civilizat, cel puţin acum, când au mai rămas doar câteva zile până la alegerile din 28 noiembrie”, a mai spus Alexandru Repida.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Juriştilor Creştin Democraţi, Radu Buşilă, care s-a deplasat la faţa locului, ne-a relatat că doi dintre agresori au fost prinşi de către poliţie şi în acest moment dau explicaţii oamenilor legii. Radu Buşilă a confirmat că agresorii au aplicat forţa fizică, fiind înarmaţi cu topoare şi ciocane.

Comuna Coloniţa este localitatea de baştină a liderilor Partidului Liberal, interimarului Mihai Ghimpu şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Vom menţiona, în context, că înşişi liderii PL au transmis mesaje războinice propriilor simpatizanţi, îndemnându-i indirect să aplice forţa fizică împotriva oponenţilor politici. Un caz elocvent în acest sens îl constituie cadoul pe care i l-a dăruit Dorin Chirtoacă unchiului său, preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, cu ocazia zilei de naştere a acestuia. Este vorba de un topor, cu care şeful interimar al statului a fost îndemnat de nepotul său să-şi „stârpească din rădăcini” oponenţii politici.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: