Prima pagină > Uncategorized > Un nou proces de judecată blocat de Ghimpu din cauza campaniei electorale

Un nou proces de judecată blocat de Ghimpu din cauza campaniei electorale

Reprezentanţii Primăriei Coloniţa refuză să se prezinte în instanţa de judecată în cadrul unui proces în care apar ca pârâţi, pe motiv că se află în campanie electorală şi un dispun de timp. Este vorba de procesul de judecată intentat de Vladimir Ghimp, vărul preşedintelui interimar, care a acţionat în judecată Primăria şi Consiliul local Coloniţa pentru faptul că l-au deposedat abuziv de un lot de teren în favoarea rudelor sale, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

Prima şedinţă de judecată în dosarul Vladimir Ghimp versus Consiliul local Coloniţa, Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă şi Lucian Chirtoacă (fratele primarului de Chişinău) a avut loc marţi, 16 noiembrie, la Judecătoria Ciocana a capitalei. Şedinţa însă a fost amânată din cauză că la proces nu s-a prezentat partea acuzată. Judecătorul cauzei, Ala Malâi, a dat citire demersului juristului Primăriei satului Coloniţa, prin care acesta informează că se află în campanie electorală şi, de aceea, nu se poate prezenta în instanţa de judecată. Astfel, examinarea dosarului a fost amânată pentru data de 14 decembrie 2010.

Precizăm, cu titlu de paranteză, că majoritatea consilierilor de Coloniţa şi o bună parte dintre funcţionarii din primăria acestei localităţi sunt rude cu Mihai Ghimpu şi membri ai Partidului Liberal.

„Considerăm că o atare atitudine faţă de examinarea cauzei respective nu este altceva decât o tactică de tergiversare a examinării acestui dosar, fapt care reprezintă o sfidare deschisă nu numai a drepturilor fundamentale ale omului, ci şi a instanţelor de judecată, ca instituţii ale statului”, se spune într-un comunicat de presă emis de Vladimir Ghimp şi reprezentantul legal al acestuia, Radu Buşilă.

Menţionăm că, săptămâna trecută, un alt dosar în care protagonistul principal este şeful interimar al statului a fost amânat pentru a fi examinat după alegeri, fapt interpretat ca o favorizare de către instanţa de judecată a lui Mihai Ghimpu, în contextul alegerilor parlamentare din 28 noiembrie.

Amintim că Vladimir Ghimp, vărul primar al preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, a fost deposedat de un lot de teren din curtea casei în care locuieşte, după ce şeful interimar al statului, împreună cu nepotul său, primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, i-au cerut Consiliului local din Coloniţa să adopte o decizie prin care acesta să fie desproprietărit. Cei doi capi ai Partidului Liberal s-au prezentat în persoană la şedinţa Consiliului local Coloniţa şi au făcut presiuni directe asupra aleşilor locali pentru a-i determina să ia o decizie ilegală, prin care Vladimir Ghimp era obligat să renunţe la un ar din terenul său, aflat, cu acte în regulă, în proprietatea sa privată. Porţiunea de teren a fost anexată la gospodăria care le-a aparţinut părinţilor lui Mihai Ghimpu, al căror moştenitori, după decesul acestora, sunt nepoţii Dorin Chirtoacă şi fratele său, Lucian.

FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: