Prima pagină > Părerea mea > Urechean, şef la Curtea de Conturi sau lupul (din pădure, nu din Parlament), paznic la stână

Urechean, şef la Curtea de Conturi sau lupul (din pădure, nu din Parlament), paznic la stână

Deja este oficial: Vladimir Filat vrea să-l facă pe Serafim Urechean şef la Curtea de Conturi. Vineri, 15 aprilie 2011, PLDM a făcut prima tentativă de a-l instala pe Urechean în fotoliul de preşedinte al Curţii de Conturi. Tentativa a eşuat, deoarece s-au opus deputaţii din PD. Dar asta încă nu înseamnă că Urechean a rămas fără şanse să devină şef la Curtea de Conturi. Cel mai probabil, Vladimir Filat va mai discuta, va mai negocia cu Vladimir Plahotniuc şi s-ar putea ca, într-un final, cei doi politicieni-miliardari să cadă la înţelegere, iar Urechean să ajungă a se aşeza în fotoliul moale de şef al Curţii de Conturi.

Ironia sorţii, atât Urechean, cât şi Filat au fost vizaţi în zeci de rapoarte ale Curţii de Conturi, primul pentru matrapazlâcurile făcute în funcţia de primar al oraşului Chişinău, iar al doilea pentru pungăşiile săvârşite în perioada în care era director la Privatizare, ambii fiind suspectaţi de deturnarea banului public în proporţii mari şi deosebit de mari. Cei doi nu au ajuns pe banca acuzaţilor doar pentru că la noi justiţia se face la telefon, iar ei, având buzunarele pline, au ştiut cum şi pe cine să sune. Acum am ajuns să o vedem şi pe asta: Filat îl desemnează pe Urechean drept candidat la funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi. Adică, un reprezentant al PLDM va controla cum cheltuieşte banul public premierul şi miniştrii PLDM! Buună treabă! Dacă acest plan cusut cu aţă albă şi mustind de interese mai mult decât îndoielnice va reuşi, atunci va fi vai şi amar de finanţele publice. Corupţia şi hoţia va înflori şi mai mult în Republica Moldova, la fel ca şi sărăcia. Dar, pe de altă parte, asta va însemna începutul sfârşitului partidului lui Filat, PLDM. După numirea lui Urechean la CC, PLDM va merge pe urmele PD şi, mai ales, pe cele ale PL, ca într-un final AIE să se prăbuşească iremediabil. Pentru că şi răbdarea moldovenilor are un capăt.

Sergiu PRAPORŞCIC, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: