Prima pagină > Ştire > Ghimpu ar putea fi Voronin

Ghimpu ar putea fi Voronin

Afirmaţia a făcut-o chiar preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, vineri, 30 aprilie, în cadrul Congresului Avocaţilor din Republica Moldova. El a afirmat că dacă mulţi îl vor pe Voronin înapoi, ar putea fi şi el ca Voronin.

Proaspătul Doctor Honoris Causa a criticat în faţa avocaţilor judecătorii Curţii Constituţionale (CC), spunând despre aceştia că iau decizii pe întuneric. Ghimpu s-a referit la decizia Înaltei Curţi de a declara drept neconstituţională hotărârea Parlamentului prin care a fost demis din funcţie preşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Ion Muruianu. Judecătorii CC au constatat atunci că nu a fost respectată procedura de demitere a preşedintelui CSJ.
Şeful interimar al statului şi-a exprimat regretul că nu mai este avocat, ci preşedinte şi a spus că tânjeşte după activitatea de avocat. Ghimpu i-a lăudat pe avocaţi, menţionând că ei sunt cei mai democraţi şi au fost singurii care, chiar şi în perioada sovietică, au apărat drepturile omului. El a mai declarat că avocaţii sunt cei care pot pune bazele unui stat de drept, pe care nimeni să nu-l mai poată distruge.

Publicitate
Categorii:Ştire Etichete:, ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: