Prima pagină > Uncategorized > Toporul lui Ghimpu

Toporul lui Ghimpu

Prima persoană în stat Mihai Ghimpu şi-a sărbătorit pe 19 noiembrie 2010 ziua de naştere, ocazie cu care a primit drept cadou un topor pentru a se răfui cu oponenţii politici. Liderul Partidului Liberal a primit acest cadou de la primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care este şi vicepreşedintele al PL şi nepot de pe soră al lui Mihai Ghimpu. În faţa camerelor de luat vederi, a jurnaliştilor, a câtorva zeci de persoane care au venit să-l felicite pe preşedintele interimar al ţării, Chirtoacă i-a înmânat lui unchiu-său toporul şi l-a îndemnat să-l folosească nu ca pe o unealtă de muncă, ci ca pe o armă numai bună de căsăpit adversari politici. „Ti-am adus acest topor ca să reuşeşti până la capăt să lupţi cu fosta guvernare comunistă şi să o tai din rădăcină”, a spus ad litteram primarul general al capitalei.

Personal, când am citit pe internet ştirea despre toporul-cadou, am crezut că e o glumă sau o dezinformare, pentru că este de neimaginat că şeful unui stat, fie el şi interimar, ar putea să accepte să primească drept cadou un topor pentru a lupta cu opoziţia politică, fie ea şi comunistă. Dar iată că deschid blogul interimarului (http://ghimpu.wordpress.com) şi constat că nu e vorba de o glumă sau de o mistificare. Blogul lui Ghimpu titrează cu litere de-o şchioapă: „Chirtoacă i-a dăruit lui Ghimpu un topor, pentru a stârpi comuniştii. Ghimpu: Comuniştii nu merită să stricăm toporul cu ei”. Tot de pe blogul lui Ghimpu aflăm că acesta a acceptat cadoul făcând următoarea declaraţie: „Îmi va prinde bine la Coloniţa. Comuniştii nu merită să stricăm toporul cu ei”. Adică interimarul nu ar avea nimic împotrivă să-i stârpească pe comunişti cu toporul dăruit de Chirtoacă, doar că se teme să nu-l strice, acesta fiind mai de preţ decât nişte oameni, care, în virtutea convingerilor lor politice, sunt comunişti. Mai mult, toporul avea gravată inscripţia „Pentru dihorii care sug… sug… sângele”.

Toporul şi ciocanul – simbolurile electorale ale PL

Declaraţia lui Ghimpu a fost una fatidică pentru că exact a doua zi, pe 20 noiembrie, în ziua amiaza-mare, în satul Colonia, care este localitatea de baştină a interimarului Ghimpu, acolo unde acesta urma să folosească toporul, patru simpatizaţi ai Partidului Liberal, fiind înarmaţi cu un topor şi un ciocan, au tăbărât asupra unui grup de tineri de la Organizaţia de Tineret a PPCD „Noua Generaţie”, care, în mod absolut legal, distribuiau materiale electorale şi discutau cu sătenii, îndemnându-i să participe la alegeri în favoare creştin-democraţilor. Cei patru simpatizanţi ai PL, agresivi şi plini de ură, s-au năpustit asupra tinerilor de la „Noua Generaţie”, cerându-le socoteală pentru faptul că aceştia au îndrăznit să facă agitaţie electorală chiar în satul de baştină al capilor Partidului Liberal, Ghimpu şi Chirtoacă. Tinerii creştin-democraţi, între care trei adolescente şi un candidat la funcţia de deputat pe listele PPCD, Alexandru Repida, care conform legii dispune de imunitate, au fost îmbrânciţi, loviţi, înjuraţi şi ameninţaţi cu toporul şi ciocanul ca să părăsească localitatea.

Iată că toporul liberal a fost pus în aplicare la propriu la Coloniţa de către cei patru simpatizanţi ai lui Ghimpu şi Chirtoacă. Fără îndoială că ieşirea criminală a celor patru se datorează urii pe care liderii liberali au cultivat-o în sânul votanţilor PL faţă de oponenţii politici şi nu doar prin gestul făcut de ziua de naştere a lui Ghimpu, ci chiar din prima zi a ieşirii la rampă a acestei formaţiuni politice. Prin declaraţiile lor războinice, prin incitarea deschisă la violenţă, Ghimpu şi Chirtoacă au inoculat în minţile unor rătăciţi fără carte, dar şi fără frică de Dumnezeu că oponenţii politici, concurenţii electorali trebuie „stârpiţi cu toporul”, lichidaţi fizic. Ghimpu şi Chirtoacă sunt autorii morali ai infracţiunii de la Coloniţa pentru că ei au creat această stare de intoleranţă, de ură în societatea noastră.
Crima de care se fac vinovaţi Ghimpu şi Chirtoacă este mult mai gravă decât a celor patru nenorociţi de la Coloniţa care au fost identificaţi de poliţie şi care, potrivit legii, urmează să fie deferiţi Justiţiei. Putem presupune însă că, deşi se fac vinovaţi de incitare la ură şi violenţă, crimă care este pedepsită de Codul Penal al Republicii Moldova, celor doi nu li se va întâmpla nimic, pentru că ei, prin voia întâmplării, sunt astăzi la putere, aşa cum nu li s-a întâmplat nimic nici organizatorilor acţiunilor de la 7 aprilie 2009, soldate cu victime omeneşti şi devastarea şi incendierea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. De fapt, Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă continuă opera pe care au început-o la 7 aprilie 2009 împreună cu Vladimir Filat şi se pot mândri cu faptul că sunt nişte continuatori consecvenţi ai metodelor bolşevice de luptă politică, în pofida faptului că se declară anticomunişti fervenţi.

Sergiu PRAPORŞCIC, FLUX

Publicitate
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: